GLUPOŠĆU OSRAMOTIO DRŽAVU: Hrvatska na stubu srama zbog Šimunića
Foto: Printskrin

Za penziju spreman

GLUPOŠĆU OSRAMOTIO DRŽAVU: Hrvatska na stubu srama zbog Šimunića

Fudbal -
O "slučaju Šimunić" na naslovnicama su pisali mediji iz celog sveta, kako u Australiji, gde je fudbaler rođen i odrastao, preko Afrike i Evrope do Amerike
1 / 5 Foto: Printskrin

ZAGREB - Za razliku od hrvatskih medija koji su, čast izuzecima, u šoku i neverici zbog kazne Josipu Šimuniću, svetski mediji ističu da je hrvatski reprezentativac napravio glup potez i da je svojim postupkom osramotio državu.

O "slučaju Šimunić" na naslovnicama su pisali mediji iz celog sveta, kako u Australiji, gde je fudbaler rođen i odrastao, preko Afrike i Evrope do Amerike. Šimunić se u dresu Hrvatske stavlja u isti kontekst sa naslovima "fašista", "rasista", "filo-nacista", "pro-naci"...

Šimunićevo skandiranje "Za dom spremni" nakon meča protiv Islanda dobilo je naslovnu stranu na CNN-u, koji je taj čin ocenio kao "pro-nacistički", a slično beleže i britanski "Dejli mejl" i "Telegraf".

Brazilski list "Ole" sa posebnom pažnjom je ispratio kaznu Šimuniću jer će domaćin Svetskog prvenstv upravo protiv Hrvatske otvoriti Mundijal.

"Vidimo se u Brazilu, rekao je Šimunić kada je spustio mikrofon na Maksimiru. Nije ni pomišljao da ga tamo neće biti upravo zbog toga toga što je vikao tribinama nakon utakmice s Islandom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track