DŽAJIĆEVA PORUKA: Ne želim da zamenim Toleta na čelu FSS!
Foto: Tanjug

Nema ambiciju

DŽAJIĆEVA PORUKA: Ne želim da zamenim Toleta na čelu FSS!

Fudbal -
Džajić je ponovio da ne sumnja kako će Karadžić napustiti tu funkciju do starta drugog dela šampionata

BEOGRAD - Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić poručio je da nije zainteresovan da preuzme čelnu funkciju u Fudbalskom savezu Srbije (FSS).

"Nemam ambicija da radim u FSS, možda sam pre godinu dana i imao, pre nego što sam došao u Zvezdu, ali sada više ne", rekao je Džajić i na taj način prekinuo sve spekulacije na temu da će baš on naslediti odlazećeg prvog čoveka FSS Tomislava Karadžića.

Džajić je ponovio da ne sumnja kako će Karadžić napustiti tu funkciju do starta drugog dela šampionata.

"Od ozbiljnih i odgovornih ljudi u koje imam puno poverenje čuo sam da je sa Karadžićem postignut dogovor da u decembru podnese ostavku, odnosno da se sve to završi do starta drugog dela prvenstva. Nisam ja to rekao napamet, nego iz tih razloga, a ne da bih ga lično menjao", objasnio je Džajić.

Kako ističe, sve njegove misli maksimalno su skoncentrisane na Crvenu zvezdu, gde je za skoro godinu otkako se vratio na predsedničku funkciju, uprkos zatečenim problemima, pre svega finansijskim, urađeno mnogo.

"Trudimo se da iz ove teške situacije isplivamo i sportski i materijalno, to je svakodnevna borba, ali eto, nekako plivamo. Videćemo kako će biti ubuduće, nije lako, ali živimo sa tim, susrećemo se svakodnevno sa problemima, ali ne smemo stati, da ne dođemo u još težu situaciju. Kada bismo samo računali ovu godinu, da smo startovali sa nulom, mislim da bi Crvena zvezda bila u pozitivi", jasan je Džajić.

Zvezdin predsednik je i dalje optimista i uveren je da će se na proleće šampionski trofej vratiti na Marakanu.

U tom smislu zahvalio se igračima, posebno najiskusnijim, koji su stavili potpis kao garanciju da neće više biti tužbi, a samim tim drugi deo sezone biće psihološki lakši.

"Pošto nam ide kontrola UEFA za licenciranje igrači su bili korektni, stavili su svoj potpis da neće tražiti potraživanja da bismo mogli da se takmičimo. To je lep gest, ali mi kao uprava treba da se potrudimo i da im obezbedimo deo sredstava koji svakako zaslužuju. Na kraju polusezone možemo da budemo zadovoljni, bod razlike nije velika prednost da ne može da se stigne. Čak je to u poslednjih nekoliko godina najbolji rezultat u jesenjem delu i mi sa velikim ambicijama moramo da krenemo u drugi deo sezone", naglasio je Džajić.

Zvanično najbolji fudbaler Srbije u 20. veku prokomentarisao je i borbu za Zlatnu loptu.

"Mnogo volim Mesija kao igrača, volim taj stil, ali Ronaldo igra fenomenalno, ove godine je bolji nego što sam mislio da može. Riberi je dobar igrač, ali ne tog kvaliteta kao Ronaldo ili Mesi, ali pošto je Bajern osvojio sve biće umešan. Mesi je jedan od najboljih igrača koje sam video, a posmatrao sam i igrao protiv mnogo velikih igrača. On je nešto neviđeno, najbolji na svetu, ali pošto je ove godine često bio povređen, ako bih se odlučivao između Ronalda i Riberija, pre bih Ronaldu dao Zlatnu loptu", zaključio je Džajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track