LEGENDE KLUBA: Ovo je najgori Milan u istoriji!
Foto: Beta Ap

Gulit, Boban i Maldini osuli paljbu po klubu

LEGENDE KLUBA: Ovo je najgori Milan u istoriji!

Fudbal -
Posle poraza u novom gradskom derbiju sa 1:0 i pada na 13. mesto Serije A, bivše zvezde roso-nera ogorčene na situaciju u klubu sa San Sira

Dotakli dno!Sedmostruki šampion Evrope dotakao je dno porazom u gradskom derbiju od Intera sa 1:0 i survao se na 13. poziciju na tabeli prvenstva Italije posle 17 odigranih kola, što je najgori plasman roso-nera u skorijoj istoriji. Međutim, pored toga što ima samo četiri pobede u Seriji A ove sezone, Milan igra očajno, pa većina bivših igrača kluba sa San Sira tvrdi da je ovo najgora generacija crveno-crnih u istoriji!Pukli skroz„Derbi dela Madonina“ razočarao je sve ljubitelje fudbala. Ono što se dešavalo na terenu Đuzepe Meace više je ličilo na poslednji beogradski „večiti derbi“ nego na jedan od najvećih obračuna gradskih rivala na svetu. Ipak, Inter je zahvaljujući prelepom golu petom Rodriga Palasija u 86. minutu ispunio cilj - osvojio tri boda, ali i gurnuo velikog rivala u totalni mrak.- Teško mi je da gledam ovo što se događa u mom Milanu. Najgore od svega je što rezultati nisu prava slika stanja na San Siru. Milan je mnogo gori nego što stoji na tabeli Serije A ili ničim zasluženim plasmanom u osminu finala Lige šampiona. Voleo bih da mogu da okrivim nekog, ali to je nemoguće. Svi su krivi za ovaj mrak koji vlada na San Siru - rekao je Rud Gulit, fudbaler koji je sa Milanom harao po Evropi i Italiji.Bez ikakve šanseSlično mišljenje deli i bivši igrač roso-nera Zvonimir Boban, koji je za deset sezona na San Siru osvojio četiri titule Serije A, Ligu šampiona, Superkup Evrope...- Milan je nekada bio ozbiljan klub! Sada to više nije. Ovo je najgori Milan u Galijanijevoj eri, verovatno u celoj istoriji. Prošlo je pola sezone, a Milan još nije odigrao dobru utakmicu. Prošle sezone igrao je dobro čak i u mečevima u kojima nije osvajao bodove. Ove sezone to se ne događa. Poražavajuće je da u derbiju protiv Intera ekipa ne stvori nijednu ozbiljnu šansu. Mnogo mi je žao - kaže Hrvat.

Ljut... Rud Gulit
Ljut... Rud Gulit

Boban: Milan je nekada bio ozbiljan klub! Sada to više nije
Boban: Milan je nekada bio ozbiljan klub! Sada to više nije

Maldini očajanZAŠTO SE NIŠTA NE MENJA?Milan trenutno zaostaje za vodećim Juventusom čak 27 bodova, a za trećeplasiranim Napolijem 17. Takođe, u klubu već duže vreme traje rat između vlasnice i predsednice Barbare Berluskoni i direktora Adrijana Galijanija, a legendarni štoper Paolo Maldini pita se šta je potrebno da se dogodi da trener Alegri dobije otkaz.- Sve ovo je suviše za jedan od najtrofejnijih klubova na svetu. Šta je potrebno da bi se neko konačno setio da nešto promeni? Recimo, da otpusti Alegrija i dovede nekog drugog - kaže bivši reprezentativac Italije.

Baloteli tvitovaoSREĆNI PRAZNICI, ČAK I SUDIJI!Napadač Milana Mario Baloteli nije se video u gradskom derbiju, ali bez obzira na svoju očajnu partiju, najveće zasluge za poraz roso-nera pripisuje sudiji Macoleniju. Italijan je u noći između nedelje i ponedeljka na svom profilu na Tviteru pokazao šta misli o suđenju.- Srećni praznici svima, baš svima, čak i sudiji Macoleniju - napisao je Mario, koji je bio potpuno bezopasan za gol Handanovića.

Milanovi trofeji7 - Liga šampiona2 - Kup pobednika kupova5 - Superkup Evrope4 - Prvak sveta18 - Šampion Italije5 - Kup ItalijeMilan se prema list Forbsa nalazi na šestom mestu najbogatijih klubova sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track