SPAS IZ IZRAELA: Pini Zahavi ulaže u Partizan?!
Foto: Fejsbuk

Rešenje svih finansijskih problema

SPAS IZ IZRAELA: Pini Zahavi ulaže u Partizan?!

Fudbal -
Pini Zahavi bi ulagao u klub, uz interes polaganja prava na preču kupovinu igrača - s bitnom razlikom, bili bismo partneri. A ne da im prodamo Matiju Nastasića za 2,5 miliona evra i tu stavimo tačku, rekao Babić

BEOGRAD - Potpredsednik Partizana Ratomir Babić i generalni sekretar Darko Grubor boravili su u Tel Avivu gde su obavili prvu rundu razgovora sa potencijalnim investitorima, a tom sastanku prisustvovao je jedan od najuticajnijih fudbalskih menadžera na svetu, Pini Zahavi.

Čelnici kluba iz Humske, kako ističu, traže partnera, a ne kanal kojim bi prodavali igrače.

"Na sastanku Sekretarijata postigli smo dogovor da pokrenemo akciju prikupljanja sredstava za očuvanje i normalno funkcionisanje prvog tima. U tu svrhu smo generalni sekretar Darko Grubor i ja boravili u Tel Avivu i razgovarali sa ljudima iz Asocijacije izraelskih fudbalskih klubova. Iskazali smo potrebu, a oni želju za saradnjom", rekao je Ratomir Babić i objasnio odnos sa Pinijem Zahavijem, sa kojim je Partizan i u prošlosti sarađivao.

"Sastanku je prisustvovao i Pini Zahavi, uz još nekoliko poslovnih ljudi, ali nema govora o prodaji! Želimo partnere, uz čiji bismo kapital uspeli da sačuvamo tim na okupu, ako Bog da da osvojimo titulu i na leto napravimo iskorak u Evropi."

Plan partnerstva podrazumevao bi pravo na preču kupovinu igrača.

"U vremenu velike ekonomske krize, ulaganje u omladinsku školu je jedino isplativo. Želimo našu najtalentovaniju decu da zadržimo najmanje godinu-dve na okupu i napravimo dobar rezultat u Evropi. Uveren sam da bi im cena tada još više porasla. Pini Zahavi bi ulagao u klub, uz interes polaganja prava na preču kupovinu igrača - s bitnom razlikom, bili bismo partneri. A ne da im prodamo Matiju Nastasića za 2,5 miliona evra i tu stavimo tačku, odnosno, ne zaradimo ni cent, ili vrlo malo, od njegovih budućih transfera."

Zahavi (70) među klijentelom ima velike zvezde svetskog fudbala poput Rija Ferdinanda, Ešlija Kola ili Karlosa Teveza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track