PRIVREMENO REŠENJE: Drulović predvodi Orlove protiv Iraca?!
Foto: Nemanja Pančić

Selektor omladinaca preuzima seniore

PRIVREMENO REŠENJE: Drulović predvodi Orlove protiv Iraca?!

Fudbal -
Doskorašnji selektor Evropskih prvaka u omladinskoj konkurenciji mogao bi da preuzme vođenje seniora na prvom meču u ovoj godini

BEOGRAD - Prvu utakmicu u 2014. godini fudbalska reprezentacija Srbije odigraće 5. marta u Dablinu protiv Republike Irske, a sa klupe bi na tom prijateljskom meču mogao da je predvodi Ljubinko Drulović!

Drulović je u minuloj 2013. godini sedeo na klupi omladinske reprezentacije koja se u Litvaniji okitila titulom prvaka Evrope.

"Orlove" posle meča u Dablinu očekuje američka turneje posle koje bi mogli da budu bogatiji za 900.000 dolara. Za sada je sigurno da će Srbija 4. juna odigrati u Brazilu meč protiv domaćina Mundijala, pitanje je da li će taj duel biti odigran u Rio de Žaneiru ili Sao Paolu. Ostala su neupražnjena dva termina, 26. maja bi Srbija trebala da igra meč u Njujorku, a 31. maja u Čikagu.

Prema rečima generalnog sekretara FSS Zorana Lakovića, vlada veliko interesovanje za te termine od strane reprezentacija koje učestvuju na Svetskom prvenstvu u Brazilu, a konačna odluka biće donesena uskoro. Na sve tri utakmice FSS bi mogao da zaradi po 300.000 dolara, uz pokrivene troškove za sve te mečeve.

Nije još uvek poznato ko će predvoditi "Orlove" na američkoj turneji. Predsednik FSS Tomislav Karadžić razmatra ideju da se Siniša Mihajlović vrati na klupu. Pregovori između FSS i bivšeg selektora mogli bi da se nastave već ove nedelje, a veliku prepreku može da predstavlja činjenica da Mihajlović sa Sampdorijom ima ugovor bar na godinu dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track