ŠEKI: Superliga nam je smešna i jadna!
Foto: Saša Pavlić

Legenda objašnjava razloge kraha našeg fudbala

ŠEKI: Superliga nam je smešna i jadna!

Fudbal -
Tako nam i treba: Druga Zvezdina zvezda Dragoslav Šekularac tvrdi da ga 42. mesto na planeti naše lige ne čudi jer se u srpskom fudbalu mulja već decenijama

Budućnost je još gora!Superliga Srbije nalazi se na 42. mestu na planeti. Ovaj plasman na prvi pogled možda ne izgleda tako loše, ali kad se uzme u obzir da su ispred nas „fudbalske sile“ poput Moldavije, Irana, Tunisa ili Kipra, onda postaje jasno da je klupski fudbal na ovim prostorima dotakao dno!Rasprodaja talenataČinjenica je da Superliga Srbije tone sve dublje iz godine u godinu na listi IFHSS, a budućnost će delovati još strašnije. Slično mišljenje ima i druga Zvezdina zvezda Dragoslav Šekularac, koji je bio akter mečeva kad su se srpskim klubovima divili navijači u Španiji, Engleskoj, Italiji...- Verujte mi da me uopšte ne čudi što smo 42. na svetu. Možda je i to uspeh, s obzirom na to kako se radi u srpskim klubovima. Narod neće da gleda ovo brukanje. Zato imate prazne stadione, ogromne dugove. Prodaju talente, a pare, umesto klubovima, idu menadžerima i fondovima. Smešni smo! - kaže Šekularac.Mažu oči svimaOn dodaje da će situacija u srpskom klupskom fudbalu biti još gora ukoliko se ne dogodi fudbalska revolucija.- Oni koji vode klubove već decenijama pokušavaju da zamažu oči navijačima. Međutim, narod sve zna. Svaki taksista ili radnik u kladionici i prodavnici zna bolje od mene kakve se mutne radnje događaju u klubovima Superlige. U srpskom fudbalu ima toliko poštenih ljudi, ali njima kao da je zabranjen ulazak u uprave. Budućnost nam je crna da crnja ne može biti, ali se nadam prvom srpskom fudbalskom ustanku, koji je jedino rešenje da isplivamo iz ovog mulja - završio je Šeki.

Sve mu je jasno...Dragoslav Šekularac
Sve mu je jasno...Dragoslav Šekularac

Sa 70. na 34. mestoKINESKA LIGA EKSPLODIRALANajjača fudbalska liga Kine napravila je veliki napredak tokom 2013.! Kinezi su sa 70. skočili na 34. mesto, a većina vremešnih zvezda rado odlazi u najmnogoljudniju zemlju na svetu da završi karijeru. Ozbiljna finansijska ulaganja napravila su od kineskog nacionalnog šampionata kvalitetno takmičenje, a po istom modelu rade i Azerbejdžanci i Egipćani. Afrička zemlja napravila je najveći skok u prošloj godini, za čak 41 poziciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track