SUPERBOUL: Sijetl ponizio Denver i osvojio prvu titulu u istoriji kluba
Foto: Beta/AP

Spektakl u Nju Džersiju

SUPERBOUL: Sijetl ponizio Denver i osvojio prvu titulu u istoriji kluba

Ostali sportovi -
Najbolji odbrambeni tim lige strašnom igrom osvojio titulu najboljeg
1 / 2 Foto: Beta / AP

Na stadionu "Met Lajf" u Nju Džersiju u 48. Superboulu viđena je dominacija jednog kluba. Sijetl Sihoksi ponizili su Denver Bronkose rezultatom 43:8 (8:0, 14:0, 14:8, 7:0). Ovo je prva titula u istoriji "Morskih jastrebova".

U poluvremenu finala nastupali su Bruno Mars i Red Hot Čili Pejpers.

Odbrana Sijetla potpuno je zaustavila MVP-ja lige Pejtona Meninga koji je ostao na jednoj tituli, a sada ima dva poraza u velikim finalima.

Popularni "Legion of Boom" su poveli sejftijem već u 12. sekundi, što je na neki način odredilo dalji tok meča.

http://www.youtube.com/watch?v=E_enbDu_5Ks

TOK MEČA

4. ČETVRTINA

43:8 - Sijetl je stavio tačku na ovaj meč! Rasel Vilson bacio je drugi tačdaun na meču, pronašao je Daga Boldvina na dva jarda od endzone Bronkosa, ovaj je izbegao jednog, pa drugog čuvara, a onda se bacio preko linije pored trećeg.

3. ČETVRTINA

29:0 - Neverovatno šta se sve dešava Denveru. Kao i u prvom, tako i u drugom Sijetl postiže poene u 12. sekundi poluvremena. Persi Harvin je uradio ono što najbolje zna. Vratio je kik-of za tačdaun od 87 jardi i Sijetl vodi 29:0!

36:0 - Tačdaun za Sijetk! Džermejn Kers je izveo sjajno hvatanje, rolingom izbegao čuvera i postigao tačdaun od 23 jarda na pas Vilsona Rasela.

36:8 - Konačno jedan dobar potez Denvera. Pejton Mening bacio je 60. tačdaun u sezoni, a Tomas je novi rekorder Superboula sa 12 hvatanja.

2. ČETVRTINA

15:0 - Tačdaun za Sijetl! Dominacija Sihoksa je potpuna. Sedam akcija za 37 jardi i tačno četiri minuta potrošili su Sihoksi za ovaj tačdaun.Maršon Linč posle interfirensa koristi drugi pokušaj za jard od endzone. Ovo je prvi tačdaun u meču, a Hauška je nastavio da skuplja poene za svoj tim pretvaranjem za 15:0.

22:0 - Drugi intersepšen u ovom meču za Pejtona Meninga. Ovog puta je Avril blokirao Meninga, a Malkom Smit uhvatio loptu, pretrčao 69 jardi i postigao drugi tačdaun za svoj tim.

1. ČETVRTINA

2:0 - Sihoksi su poveli već u 12. sekundi što je novi rekord Superboula. Odbrana Sijetla naterala je rivala na grešku. Morenu je ispala lopta pa je sejftijem Sijetl poveo sa 2:0.

5:0 - Sihoksi su u prvom napadu bili blizu ulaska u end zonu, čak su uložili i čelendž pošto im je ostao jedan jard u četvrtom pokušaju, ali su na kraju odlučili da izvedu fild gol. Stiven Hauški je bio precizan sa 31 jarda i to je 5:0 za "Morske jastrebove".

8:0 - Sijetl dominira na startu ovog meča. Ne samo u odbrani, što je njihovo najjače oružje, već i u ofanzivi. U 12. minutu viđena je do sada najlepša akcija na meču, Dag Boldvin je prihvatio pas Vilsona dug 37 jardi za ulazak u "crvenu zonu". Odbrana Denvera sprečila je tačdaun, ali je Hauška ponovo fild gol pretvorio u nova tri poena - 8:0.

Loš, veoma loš start za Pejtona Meninga. MVP lige je doživeo intersepšen pa će Sijetl krenuti u novi napad. Kem Čenselor je presekao pas Meninga, što je njegov 12. intersepšen u sezoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track