UBITAČAN NAPAD: Realov trio BBC
Foto: Beta Ap

Neuništivi napadači Madriđana

UBITAČAN NAPAD: Realov trio BBC

Fudbal -
Kristijano Ronaldo, Karim Benzema i Garet Bejl postigli neverovatnih 70 pogodaka za klub iz Madrida u svim takmičenjima ove sezone

Neuništivi trio BBC!Fudbaleri Real Madrida dominiraju španskim prvenstvom ove sezone, u Ligi šampiona u istom periodu nemaju nijedan poraz, a najzaslužniji za to je trio koji čine Karim Benzema, Garet Bejl i Kristijano Ronaldo, koji je postigao 70 golova u svim takmičenjima. Sva trojica postigla su po dva pogotka na nedavnom evropskom takmičenju protiv Šalkea (6:1), a mediji širom Evrope već su im nadenuli nadimak BBC po inicijalima.Ekipa Reala, koju s klupe trenutno predvodi Karlo Ančeloti, nije bila toliko jaka još od vremena legendarnih „galaktikosa“, a pomenuti trio je njena udarna igla. Zvanično najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo postigao je 36 pogodaka, Francuz Karim Benzema 20, od toga čak deset u 2014. godini, dok je letošnje najzvučnije pojačanje Garet Bejl bio precizan 14 puta. „Kraljevski klub“ ima fantastičnu seriju od 27 mečeva bez poraza, a u čak 23 je ostvario pobede.Kristijano Ronaldo je protiv nemačkog tima postigao svoj 61. gol u Ligi šampiona i postao tek treći igrač koji je dao više od 60 pogodaka, a ispred njega su samo Lionel Mesi sa 66 i Raul Blanko sa 71 pogotkom. Uz to, Madriđani su na 36 mečeva postigli neverovatnih 106 golova, a golman Iker Kasiljas je u Gelzenkirhenu savladan posle 952 minuta.

Jure „večite“SKORO KO PARTIZAN I ZVEZDATrojica pomenutih fudbalera postigla su samo osam golova manje nego što su najbolji srpski klubovi Partizan i Crvena zvezda zajedno postigli u svim takmičenjima ove sezone. „Večiti“ su mrežu rivala zatresli 78 puta, i to 60 (28 Partizan, 32 Zvezda) u ovako jadnoj Jelen Superligi, po tri u kvalifikacijama za evropska takmičenja, dok su u Lav kupu Srbije crno-beli bili precizni pet, a crveno-beli sedam puta.Čudesni PortugalacRONALDO STRELAC U SVAKOM MINUTUOd 36 pogodaka koje je postigao ove sezone, onaj u 7. minutu susreta protiv Atletiko Madrida u polufinalu Kupa kralja ušao je u istoriju svetskog fudbala. Naime, nakon tog gola, Portugalac je postao jedini fudbaler koji je tokom karijere uspeo da postigne pogodak u svakom minutu regularnog dela meča, što će sigurno dugo, ako ne i zauvek, ostati jedinstveni primer u ovom sportu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track