DELIMIČNO ZATVARANJE STADIONA: UEFA kaznila Bajern zbog transparenta podrške Kosovu

Bez sektora 124 protiv Junajteda

DELIMIČNO ZATVARANJE STADIONA: UEFA kaznila Bajern zbog transparenta podrške Kosovu

Fudbal -
UEFA je odlučila da zatvori sektor 124, na tribini na kojoj je istaknuta zastava, za revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona protiv Mančester junajteda

BEOGRAD - Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je danas Bajern iz Minhena sa 10.000 evra pošto su njegovi navijači istakli "nedozvoljenu" zastavu, na kojoj je pisalo "Reci ne rasizmu. Reci da Kosovu".

Aktuelni šampion Evrope kažnjen je i delimičnim zatvaranjem stadiona za utakmicu četvrtfinala Lige šampiona sa Mančester junajtedom zbog homofobične zastave koju su istakli njegovi navijači.

Navijači Bajerna su 11. marta, pre revanš utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Arsenala u Minhenu, istakli zastavu na kojoj je bio nacrtan top, aludirajući na nadimak londonskog kluba "tobdžije", sa natpisom "gej ganers", a ispred topa nacrtana je karikatura fudbalera Mesuta Ozila bez donjeg dela dresa.

Uefa je zbog toga odlučila da zatvori sektor 124, na tribini na kojoj je istaknuta zastava, za revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona protiv Mančester junajteda, koja će se u Minhenu igrati 9. aprila.Bajern je najavio da će tužiti navijače zbog čijeg homofobičnog transparenta je UEFA odlučila da zatvori jedan deo tribina na meču sa Mančester junajtedom.Bajern je u saopštenju istakao da će se radi na identifikaciji krivaca i da će oni biti tuženi."Žalimo zbog incidenta na meču sa Arsenalom i želimo da se distanciramo od takvog ponašanja. Tako nešto nikada Bajern neće prihvatiti", rekao je generalni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track