PRIDIKA: Navijači postrojavali tim OFK Beograda
Foto: Saša Pavlić

Jagodinci blizu finala

PRIDIKA: Navijači postrojavali tim OFK Beograda

Fudbal -
Pristalice domaćih posle meča dugo objašnjavale fudbalerima svog tima da im smeta njihov odnos prema igri

Kakav fudbal, takav i ambijent!Fudbaleri Jagodine ostvarili su pobedu nad OFK Beogradom u prvoj utakmici polufinala Lav kupa Srbije - 2:1 (1:1). Golove za aktuelnog osvajača trofeja postigli su Miloš Lepović u 3. i Filip Arsenijević u 61. minutu, dok je strelac za plavo-bele bio Milan Gajić u 17. minutu. Igrači domaćina su nakon utakmice morali da idu na raport kod navijača, koji su im održali bukvicu.Ni činjenica da je ulaz na Omladinski stadion bio besplatan nije pomogla da meč polufinala nacionalnog kupa Srbije posmatra više od 700-800 ljudi, što je tužna istina srpskog fudbala. Većinu od njih činili su navijači domaćeg tima, koji su nakon meča postrojili igrače svog tima. Naime, po poslednjem sudijskom zvižduku nekoliko prvotimaca plavo-belih je krenulo u svlačionicu bez pozdrava najvatrenijim pristalicama, što se njima nije svidelo.Igrači su potom morali da dođu do južne tribine, gde su ćutke više minuta slušali ono što su navijači imali da im kažu, ali su se na kraju rastali uz pozdrave i pesmu OFK Beogradu.Što se igre tiče, Jagodinci su na najbolji način iskoristili loš trenutak OFK Beograda i zasluženo stigli do prednosti. Trener gostiju Zlatko Krmpotić je isključen u 62. minutu zbog prigovora, a nekoliko minuta pre njega u svlačionicu je morao i fizioterapeut Milan Radovanović.(K. R.)

Upoznaje protivnikaNIKOLIĆ SNIMAO NA KARABURMIMeč na Karaburmi posmatrao je i trener Partizana Marko Nikolić, kako bi se upoznao sa igrom domaćina, s kojima će se sastati u nedelju u okviru 21. kola JSL. Pored njega, na Omladinskom stadionu su bili selektor mlade selekcije Srbije Radovan Ćurčić, Stefan Babović, Slavoljub Muslin, Mateja Kežman, Nenad Jestrović...

Voša slavilaGAĆINOVIĆ DONEO NADUPogotkom Mijata Gaćinovića u 59. minutu Vojvodina je savladala Spartak na Karađorđu. U prvom poluvremenu domaći su imali više šansi, ali su prvu zrelu priliku stvorili igrači Spartaka preko Nemanje Milića, koji je iskosa šutirao zamalo preko prečke. Naredne napade Vojvodine zaustavljao je odlični golman Branimir Aleksić, koji je u drugom poluvremenu morao da kapitulira posle šuta iz prve omladinskog reprezentativca Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track