BARTONOV ŽAL NA TVITERU: Kakav bi to tim bio da je ostala Jugoslavija
Foto: AP

Kontroverzni Englez razmišlja o fudbalerima bivše SFRJ

BARTONOV ŽAL NA TVITERU: Kakav bi to tim bio da je ostala Jugoslavija

Fudbal -
Kontroverzni Džoi Barton, veoma aktivan član Tviter zajednice sa preko 2 miliona pratilaca, podelio je na svom profilu članak o tome kako bi danas izgledala fudbalska reprezentacija Jugoslavije

Engleski fudbaler, poznatiji po svojim ispadima nego fudbalskom umeću, Džoi Barton, vrlo je aktivan na društvenim mrežama a ovoga puta pozabavio se tematikom fudbalera iz bivše SFRJ.

Naime, Barton je u jednom svom tvitu, koji je podelio sa 2,4 miliona pratilaca na Tviteru, objavio članak u kojem se analizira kakva bi danas bila reprezentacija Jugoslavije kada bi za nju nastupali fudbaleri iz država koje su nastale raspadom SFRJ.

Uz pomenuti članak Barton je napisao:

"Zanimljivo štivo o tome kako bi izgledala fudbalska reprezentacija Jugoslavije da još uvek postoji ta zemlja."

Da pređemo na pomenuti članak. Autorka Kirsten Slevic je sastavila "idealnih 11" kao i klupu reprezentacije, a očigledno se više bavila geografskim rasporedom i pravilnom zastupljenošću po oblastima, nego pravim kvalitetom fudbalera.

Ovako izgleda njen tim:

Golman: Samir HandanovićOdbrana: Matija Nastasić, Darijo Srna, Neven Subotić, Nemanja VidićVezni red: Aleksandar Ignjovski, Luka Modrić, Granit Čaka i Kserdan ŠaćiriNapad: Edin Džeko i Stevan JovetićIzmene: Asmir Begović, Bane Ivanović, Stefan Savić, Aleksandar Kolarov, Filip Đuričić, Adem Ljajić, Mario Mandžukić, Andrija Delibašić, Josip Radošević i Nikolče Noveski.

Kao bonus, autorka je dodala da je i sjajni Zlatan Ibrahimović poreklom sa ovih prostora ali da su njegovi roditelji emigrirali u Švedsku još pre raspada SFRJ, tako da se on nije našao na listi.

Sa druge strane, verujemo da vi imate znatno drugačijih "idealnih 11", pa u komentarima možete podeliti vaše mišljenje sa nama. Na prvu loptu očigledno je da nedostaju Nemanja Matić, Goran Pandev, Mirko Vučinić...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track