BARTON PROZVAO RUNIJA: Nije svetska klasa, nije napredovao od tinejdžerskih dana
Foto: AP

Tviter mu je glavno oružje

BARTON PROZVAO RUNIJA: Nije svetska klasa, nije napredovao od tinejdžerskih dana

Fudbal -
Džoi Barton nastavio da "rešeta" kako strane tako i domaće kolege putem njegove omiljene društvene mreže.

Kada Barton krene u napad, nema zaustavljanja. Tako je na fudbalskom terenu a tako je i van njega, uglavnom na društvenoj mreži Tviter koju Barton obožava.

Ovoga puta, na meti kontroverznog fudbalera našle su se domaće kolege koje čine fudbalsku reprezentaciju Engleske.

U centru pažnje bio je Vejn Runi, za kojeg Barton tvrdi da nije napredovao još otkako je došao u Mančester Junajted iz ekipe Evertona.

Barton je pre svega iskritikovao medije koji su preneli da je izjavio da "Runi nije svetska klasa fudbalera", ali njegova "odbrana" nije bila preterano ubedljiva.

"Runi je trenutno naš najbolji igrač, to sam i rekao, ali se ne uklapa u moju definiciju "svetske klase". Definitivno je bolji od mene, ali ne pričam o tome, ja nikada nisam ni bio svetska klasa. Reći ću vam ko je za mene svetska klasa: Ronaldo i Mesi. Iniesta i Suarez. Prečesto se koristi izraz "svetska klasa". Možda je Runi spadao ranije u tu družinu ali sada mu tu nije mesto. Talenta ima, to nije sporno, ali pitanje je da li je uopšte napredovao otkada je došao u Junajted iz Evertona. Kažem, on je vrhunski igrač, najbolji kod nas i volim da ga gleda. Stara škola. Ali nije svetska klasa po mom mišljenju", raspisao se Barton po Tviteru.

Podsećamo, Runi je po dolasku u Junajted postao prvak Evrope, osvojio je nekoliko titula u Premijer ligi i nadmašio golgeterski rekord Bobija Čarltona. Dovoljno, rekli bi mnogi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track