ČEH PORUČIO KURTOI: Dođi slobodno, ne plašim se
Foto: Reuters

Iskusni golman brani svoju poziciju

ČEH PORUČIO KURTOI: Dođi slobodno, ne plašim se

Fudbal -
Iskusni čuvar mreže, Petr Čeh, ne planira da prepusti svoju poziciju u starnih 11 Čelsija svom mlađem kolegi

Neko će reći da Čelsi i menadžer Žoze Murinjo imaju slatke muke kada je u pitanju odabir prvog golmana tima, ali definitivno neće biti lako doneti odluku o prvom čuvaru mreže londonske ekipe.

Naime, godinama unazad mrežu Čelsija sa velikim uspehom brani Petr Čeh, koji je nedavno postao golman sa najviše mečeva u istoriji Premijer lige u kojima nije primio gol.

Sa druge strane, Čelsi je ugovorom vezao i jednog od najboljih mladih golmana sveta, Tiba Kurtou, koji je trenutno na pozajmici u Atletiko Madridu na čijem golu briljira već par sezona.

Već dugo se govori o tome šta će Čelsi uraditi po ovom pitanju, neki nagoveštavaju da bi Kurtoa već ovog leta mogao da "otera" Čeha sa gola Čelsija povratkom u London, pa je iskusni Čeh odlučio da više ne ćuti po tom pitanju.

"Ljudi kažu da sam staromodan golman ali to nije istina, ne tiču me se te kritike. Što se mene tiče, videćemo prvog dana priprema za novu sezonu, ako Kurtoa bude na treningu, tu je, ako ne bude, nikom ništa. To kod mene ne menja stvari, potrudiću se da budem bolji i da ostanem tu gde jesam. Što ne pitate Terija i Kejhila o mladom francuskom defanzivcu koji dolazi u klub?", rekao je Čeh za "Dejli Mejl".

"Ako dođe, i bude bolji od mene, svaka čast! Ali ko zna, ne plašim se. Nisam lud da mislim da ću ostati na golu samo zato što sam ovde već dugo, daću sve od sebe da ostanem najbolji", dodao je iskusni čuvar mreže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track