Ratko Dostanić: Zvezda nije namestila protiv Zenita!
Foto: Fonet

Sporan meč protiv ruske ekipe

Ratko Dostanić: Zvezda nije namestila protiv Zenita!

Fudbal -
Čerkasov bi trebalo da promeni votku, a bilo bi dobro i da kaže ime čoveka koji mu je nudio da kupi utakmicu, tvrdi Ratko Dostanić

Udarac na klub.

Ratko Dostanić, trener fudbalera Crvene zvezde u revanš meču protiv Zenita 2004. godine, tvrdi da nikad nije čuo nijednu priču vezanu za eventualno nameštanje te utakmice.

Sadašnji trener grčke Verije smatra da bivši direktor Zenita Ilja Čerkasov ne zna šta govori.Loše pakovanje- Neka gospodin iz Rusije promeni votku, očigledno nije dobro pakovanje! Neka kaže ime tog koji je njemu nudio da kupi utakmicu. Pa „taj neko“ nije mogao da kupi Stoleta ekonoma, a kamoli fudbalere Crvene zvezde. To je udarac na čast i poštenje kluba - u dahu je rekao Dostanić za Kurir i emotivno dodao:- Utakmicu protiv Zenita igrala su Zvezdina deca, koja su dobro vaspitana i vrlo dobro znaju šta znači ime kluba. Momci su poginuli u tom meču i zato me bole ovakve neistine. Mene, tu decu i predsednika Džajića niko, ali baš niko nije mogao da kupi, jer Crvena zvezda nikad nije namestila utakmicu. Svi ti momci - Dišljenković, Marković, Biševac, Luković, Dudić, Kovačević, Milovanović, Janković, Perović, Basta, Žigić i Pantelić posle su napravili velike karijere u reprezentaciji i inostranstvu. Čast i poštenje nam ne mogu uzeti.UEFA na potezuIlja Čerkasov nije precizirao ko mu je ponudio kupovinu utakmice:- Za tri godine, koliko sam vodio Zenit, dva ili tri puta mi je bilo ponuđeno da kupimo pobede u prvenstvu Rusije i jednom u Kupu UEFA protiv Crvene zvezde u Beogradu. Naravno, odbili smo takvu ideju.

Napadač ogorčenPANTELIĆ: TO SU TEŠKE GLUPOSTIAkter obe utakmice između Zenita i Crvene zvezde Marko Pantelić u izjavi za Kurir kaže:- Glupost! Tvrdnje tog Rusa nemaju veze sa životom, a kamoli istinom! Kakve kladionice, kakve štele! Odavno nisam čuo takve gluposti. O čemu mi pričamo... Zenit je te godine eksplodirao u Evropi, imali su strašan tim. Jurili smo 0:4 u Beogradu i uspeli na vreme da im damo gol. Posle smo promašili zicere i oni su nas ubili iz kontri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track