NIŠTA OD TITULE: Debakl Arsenala u Liverpulu

Gorke karamele

NIŠTA OD TITULE: Debakl Arsenala u Liverpulu

Fudbal -
Porazom od Evertona (3:0) fudbaleri Aresenala su se praktično oprostili od titule prvaka Engleske

LIVERPUL - Fudbaleri Evertona savladali su na domaćem terenu ekipu londonskog Arsenala sa 3:0 i uključili se u borbu za četvrto mesto na tabeli Premijer lige, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.Istovremeno, Everton je tako praktično otpisao "tobdžije" iz trke za titulu pošto Arsenal pet kola pre kraja takmičenja zaostaje osam bodova za vodećim Čelsijem.Utakmica je protekla u apsolutnoj dominaciji domaćeg tima, koji je od početka igrao bolje i angažovanije.

Everton je već nakon pola sata imao dva gola prednosti, Nejsmit je u 14. minutu doveo Everton u vođstvo, da bi tu prednost duplirao Lukaku u 34. minutu. Sudbinu Arsenala zapečatio Arteta, autogolom u 61. minutu.Na tabeli Premijer lige vodi Čelsi sa 72 boda, drugi je Liverpul sa bodom manje, dok trećeplasirani Mančester siti ima 70 bodova. Arsenal je u 33 kola sakupio 64 boda.

Premijer liga, 33. koloSubota:Čelsi - Stouk 3:0Aston Vila - Fulam 1:2Kardif - Kristal Palas 0:3Hal - Svonsi 1:0 Mančester Siti - Sautempton 4:1Njukasl - Mančester junajted 0:4Norič - VBA 0:1Nedelja:Everton - ArsenalVest Hem - LiverpulPonedeljak:Totenhem - SanderlendTabela: Čelsi 72 boda, Liverpul 71, Mančester Siti 70, Arsenal 64, Everton 63, Mančester Junajted 57, Totenhem 56...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track