HUŠKANJE NAVIJAČA: Dragan Đurić malverzacije krije iza sumnjivog penala?!

Preterao

HUŠKANJE NAVIJAČA: Dragan Đurić malverzacije krije iza sumnjivog penala?!

Fudbal -
Sramotno da jedan penal, koji nije ni prvi ni poslednji koji se desio na fudbalskom terenu, bude okidač da se suđenje poredi sa holokaustom, osim ako nije namera huškanje navijača u lične svrhe - skretanje pažnje sa mutnih radnji kojima se bavio za vreme svog bitisanja u Veterinanskom zavodu, a zbog čega je u pritvoru proveo 10 dana

BEOGRAD - Predsednik Fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić pokušava da tvrdnjom da je prvenstvo Srbije režirano, kako se navodi posle serije sudijskih grešaka na njihovu štetu, koja je kulminirala penalom koji je u 92. minutu dosuđen Vojvodini, skrene pažnju sa istrage za velike finasijske malverzacije. Naime, u današnjem saopštenju FK Partizan navodi se da su na kraju igrali nerešeno sa Vojvodinom (1:1), ali su gosti do izjednačenja stigli posle sumnjivog penala."Čak bi i jevrejski klub, da je postojao u nacističkoj Nemačkoj, imao poštenije suđenje", ističe se između ostalog u saopštenju Partizana.

Sramotno da jedan penal, koji nije ni prvi ni poslednji koji se desio na fudbalskom terenu, pa tu nije izuzetak ni Partizan, bude okidač da se suđenje poredi sa holokaustom, osim ako nije namera huškanje navijača u lične svrhe - skretanje pažnje sa mutnih radnji kojima se bavio za vreme svog bitisanja u Veterinanskom zavodu, a zbog čega je u pritvoru proveo 10 dana i pušten je uz jemstvo da se brani sa slobode.

Naime, FK „Partizan", podsetimo, na tri utakmice drastično oštećen sudijskim greškama - na utakmici sa Radničkim u Nišu (nedosuđeno igranje rukom i crveni karton za protivničkog igrača) i na utakmicama sa Napretkom i Donjim Sremom u Beogradu (nedosuđeni kazneni udarci), pa nisu upotrebljene reči kao holokaust, genocid i ostala huškačka retorika. Pa zašto sada. Razlog je prepoznatljiv.

Podsetimo, Tužilaštvo mu na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Tvrdi se da je u postupku privatizacije Veterinarskog zavoda za konzorcijum pravnih lica „Zekstra“ d.o.o. i „Bankom“ d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 207 miliona dinara.Veterinarski zavod je Đurićeva kompanija „Zekstra“ kupila 2005. godine za 9,1 milion evra i to je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije. Savet je svojevremeno u svom izveštaju, koji je dostavljen MUP Srbije, naveo da konzorcijum „Zekstra-Bankom“ nije faktički ni postojao kad se prijavio na tenderu. Zavod, koji je osnovan 1938. godine, prodat je u trećem pokušaju, pošto je, kako je već objavljeno, zamenjen kompletan upravni odbor te firme.

Fudbal u Srbiji, a naročito obračun večitih oko titule šampiona države, sveo se na sve osim igre na terenu, doduše pred praznim tribinama. Naravno, u celokupnoj lakrdiji sudije imaju glavnu ulogu, ali oni su najmanji krivci, zapravo marionete. Međutim, njihove i te kako sporne odluke koje se ponavljaju iz kola u kolo daju povod čelnicima da ratuju besmislenim saopštenjima.

(S. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track