UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Ronaldo napustio trening ne igra protiv Dortmunda
Foto: Reuter

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Ronaldo napustio trening ne igra protiv Dortmunda

Fudbal -
Trener crveno-belih Slaviša Stojanović nastavio je sa praksom da igrači koji su u drugom planu, uz pomoć omladinaca, na ovaj način održavaju formu

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Benfika grabi ka tituli Fudbaleri Benfike su u poslednjoj utakmici 26. kola prvenstva pobeduili Rio Avea rezultatom 4:0 (Rodrigo, Hajtan i dva gola Kardoza) i na taj način načinila još jedan korak ka tituli šampiona Portugala.

Benfika je na pragu da osvoji titulu u Portugalu nakon još jedne pobede u šampionatu, ukupno 21. i sada joj je potrebno da osvoji još samo 6 bodova, a ostalo je još 4 utakmice do kraja.

Lazar Marković je odigrao ceo meč za Benfiku, a pored njega igrao je još samo pomenuti Filip Đuričić i to od 77. minuta.

23:10 - Milan pobedio Đenovu u gostima

Fudbaleri Milana pobedili su u gostima Đenovu sa 2:1 u poslednjoj utakmici 32. kola Serije A. Milan je posle prvog poluvremena vodio 1:0 golom Adela Tarabta, a Keisuke Honda je u 56. povisio na 2:0. Nadu Sampdoriji vratio je Kristijan Abijati autogolom u 73. minutu.

Milan je ostao na 11. mestu, sa 42 boda, osam manje od Intera koji je na petom, poslednjem koje vodi u evropska takmičenja. Do kraja Serije A ostalo je još šest kola.

23:00 - Totenhem čuva evropsku pozicijuFudbaleri Totenhema pobedili su posle preokreta Sanderlend sa 4:1 i tako izbili na šesto mesto tabele Premijer lige posle 33. kola.

Li Kateroul doveo je "fenjeraša" Sanderlend u vođstvo u 17. minutu, ali je Emanuel Adebajor u 28. izjednačio. "Pevci" su do ubedljive pobede došli u drugom poluvremenu, još jednim golom Adebajora, kao i pogocima Harija Kejna, Kristijana Eriksena i Gilvija Sigursona.

Totenhem je sada na šestom mestu, poslednjem koje vodi u evropska takmičenja, a ima dva boda više od Mančester junajteda. Do kraja takmičenja ostalo je još pet kola.

22:25 - Ronaldo napustio trening ne igra protiv Dortmunda

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo ranije je napustio trening ekipe u Dortmundu zbog povrede kolena i verovatno neće igrati protiv Borusije u revanšu četvrtfinala Lige šampiona.

Ronaldo se povredio u prvom meču, koji je njegov tim dobio sa 3:0. On je za vikend propustio prvenstveni duel protiv Real Sosijedada (4:0).

Ronaldo je ranije izjednačio rekord Lige šampiona po broju postignutih golova u sezoni, koji trenutno deli sa Lionelom Mesijem i legendom Milana Žozeom Altafinijem.

21:30 - Ljorente primakao Juventus tituli

Fudbaleri Juventusa savladali su večeras u Torinu ekipu Livorna sa 2:0, u utakmici 32. kola italijanske Serije A.

Aktuelni šampion očekivano je došao do 27. pobede ove sezone i na korak je od odbrane titule.

Oba gola brzometno je postigao Fernando Ljorente još u prvom poluvremenu, a Livorno je ostao među glavnim kandidatima za ispadanje sa dva boda zaostatka za Bolonjom i Kjevom, prvim timovima iznad opasne zone.

20:50 - Eto spreman za meč sa PSŽ-om

Fudbaler Čelsija Samjuel Eto počeo je da trenira posle oporavka od povrede i mogao bi da zaigra na revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena. Iskusni Kamerunac, koji je prošlog meseca napunio 33 godine, pauzirao je poslednje dve nedelje zbog povrede zadnje lože.

Eto je ove sezone postigao za Čelsi 11 golova u Premijer ligi i Ligi šampiona, sve na domaćem terenu.

20:40 - Nenadić i Kasalica za pobedu Zvezde nad Žarkovom Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su srpskoligaša Žarkovo u kontrolnoj utakmici na pomoćnom terenu "Marakane" - 2:0.Trener crveno-belih Slaviša Stojanović nastavio je sa praksom da igrači koji su u drugom planu, uz pomoć omladinaca, na ovaj način održavaju formu.Žarkovljani su se solidno pokazali u gostima lideru Jelen Superlige, uspeli da stvore nekoliko šansi, ali ne i da savladaju Rajkovića. Pogotke za domaću ekipu postigli su Ljubo Nenadić u prvom i Kasalice u drugom poluvremenu.

20:10 - Napoli otplatio dug za stadion, sada može da ga renovina Italijanski fudbalski klub Napoli otplatio je poslednju ratu duga gradu Napulju za izdavanje stadiona "San Paolo".Prvi čovek Napolitanaca Aurelio de Leaurentis sada ima mogućnostt da kupi i renovira objekat. Kivni De Leaurentis je u jednom mementu čak izjavio da će klub, sa sve Rafom Benitesom i igračima, prebaciti u Englesku, ako mu ne bude dozvoljeno da kupi i obnovi stadion sa 60 hiljada mesta. On je tom prilikom istakao da Gradsko veće nema sluha za fudbal i ekonomiju

19:30 Rodrigez propušta Mundijal Fudbaler Sautemptona i reprezentacije Engleske Džej Rodrigez ipak se teže povredio na gostovanju svog tima Mančester Sitiju, pa mu sledi pauza od šest meseci.Kako se navodi u saopštenju kluba, 24-godišnji napadač pokidao je ligamente desnog kolena, a njegov povratak na teren očekuje se u oktobru.Rodriges je prošlog novembra debitovao za "Gordi Albion" u meču protiv Čilea.

18.30 - NBA košarkaš uhapšen zbog terorizma

Košarkaš Minesote Timbervulvs Dante Kaningem uhapšen je drugi put u poslednja tri dana. Krilni centar se prvi put našao iza rešetaka u petak, zbog napada na svoju devojku, da bi ga policija ponovo uhapsila u nedelju, ali sada su optužbe mnogo ozbiljnije – pretnje terorističkim napadom. Kaningem se nalazi u pritvoru i nema pravo na kauciju.17:40 - Hipija i pored otkaza ostaje na klupi Leverkuzena?Finski trener Sami Hipija koji je u subotu otpušten, ipak će možda ostati na klupi Bajer Leverkuzena do 2015. godine zbog specijalne klauzule u njegovom ugovoru. Ugovor sa Hipijom (40), prema pisanju štampe, sadrži klauzulu koja predviđa automatsko produženje ugovora do juna 2015. godine u slučaju da se klub kvalifikuje za Ligu šampiona do kraja tekuće sezone. Hipija, koji je 2012. godine preuzeo Bajer pošto je okončao karijeru kao igrač, otpušten je u subotu dan nakon što je klub upisao deveti poraz u poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima.

17:00 - Galijani: Čuda su mogućaDirektor fudbalskog kluba Milan Adrijano Galijani rekao je da će njegova ekipa teško izboriti učešće u Ligi Evropa naredne sezone, ali i dodao da su u sportu čuda moguća. "Definitivno će biti teško da dođemo do Lige Evropa... Ono što smo dužni da uradimo je da pokušamo. Izgledalo je nemoguće i da će Italija pobediti Veliku Britaniju u Dejvis kupu, ali se to desilo", rekao je Galijani. Ekipa iz Milana je trenutno 11. na tabeli Serije A sa 42 boda, i ima osam bodova manje od Intera na petoj poziciji, koja vodi u Ligu Evrope.16:35 - Radnički osudio napad na novinaraPredsednik Fudbalskog kluba Radnički iz Niša Darko Bulatović osudio je postupak pomoćnog trenera te ekipe Vladimira Pročikijevića, koji je fizički i verbalno napao Dušana Jocića, urednika sportske rubrike dnevnika "Narodne novine" iz Niša. "Bilo kakav kontakt, čak i verbalni, a kamoli napad je nešto iza čega mi kao klub ne stojimo. To ne podržavamo i u tom smislu ćemo preduzeti određene korake. Osuđujemo bilo koji vid nasrtaja na novinare, pogotovo fizički", rekao je Bulatović.Pročikijević je posle utakmice Super lige Srbije između Radničkog i Javora verbalno i fizički napao Jocića, zamerivši mu što je on objavio sastav tima za taj meč. Utakmica u Nišu završena je rezultatom 1:1.16:25 - Runi će biti spreman za Bajern!Napadač Mančester junajteda Vejn Runi biće spreman za revanš meč četvrtfinala Lige šampiona protiv minhenskog Bajerna. Runi je povredio stopalo prošle nedelje na prvoj utakmici ova dva kluba, koja je završena bez pobednika, 1:1."Ne može puno da se uradi kada je u pitanju povreda stopala. Nekada može da igra bez problema, a nekada mora igrač da nastupi pod injekcijama. Verujem da će Runi da bude spreman za sredu", rekao je menadžer Mančester junajteda Dejvid Mojes.Utakmica između Bajerna i Mančester junajteda biće odigrana u sredu u Minhenu.16:05 - Šervud napušta Totenhem na kraju sezoneMenadžer Totenhema Tim Šervud biće zbog loših rezultata kluba zamenjen na leto, uprkos tome što je u decembru potpisao ugovor na 18 meseci. Šervud je u decembru preuzeo klupu Totenhema umesto Portugalca Andrea Viljaša Boaša. Holandski trener Luj Van Gal dovodi se u vezu sa eventualnim preuzimanjem Totenhema po završetku Mundijala u Brazilu, kada će okončati dužnost na mestu selektora Holandije.

15:38 - Džerard uveren da će Liverpul da osvoji tituluKapiten fudbalera Liverpula Stiven Džerard rekao je da je njegova ekipa teško izvojevanom pobedom protiv Vest Hema pokazala da ima klasu potrebnu za osvajanje titule u Premijer ligi. "Veliko je zadovoljstvo gledati našu igru unazad. Meč protiv Vest Hema je bio dobar test našeg karaktera. Morali smo da dokažemo da smo sposobni da se borimo za titulu i mislim da smo upravo to uradili", rekao je Džerard. Klub s Enfilda se tom pobedom vratio na prvo mesto na tabeli, a Džerad je došao do brojke od 173 gola za "crvene".

15:18 - Vučić: U utorak o novcu koji Zvezda i Partizan dobijaju od državePredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je da će u utorak izneti podatke o tome koliko su Partizan i Crvena zvezda dobili novca od države.Vučić je odgovarajući na pitanja u vezi sa jučerašnjim emisijom u kojoj su gostovali Duško Vujošević iz Partizana i Nebojša Čović iz Crvene zvezde i govorili o novcu koji klubovi dobijaju od države, a pominjali i Vučića, rekao da će na Javnom servisu izneti podatke koliko je ko novca od države dobio."U utorak ću na RTS prvi put posle godinu i po dana odgovoriti na nešto što nisu ni optužbe. Meni ništa nije prebačeno", rekao je Vučić.

14:52 - Vaterpolisti Srbije igraju sa Rusima u KragujevcuVaterpolo reprezentacija Srbije će predstojeći meč Svetske lige protiv Rusije odigrati u Kragujevcu saopšteno je danas. Meč šestog kola kvalifikacione grupe A za Svetsku ligu između Srbije i Rusije igraće 15. aprila, od 19.00. Srbija je u dosadašnjem delu takmičenja zabeležila sve tri pobede. Za sastav za predstojeći meč konkuriše 15 vaterpolista: Dimitrije Rističević i Milan Vitorović, Filip Filipović, Dušan Marković, Dušan Mandić, Živko Gocić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Sava Ranđelović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Miloš Ćuk, Slobodan Nikić, Duško Pijetlović i Nemanja Ubović.14:30 - Partizan: Nije nam bila namera da uvredimo jevrejski narodFudbalski klub Partizan izvinio se članovima Saveza jevrejskih opština Srbije koji su se osetili povređenim zbog saopštenja crno-belih u kojem je izvedena paralela između tretmana te ekipe u prvenstvu Srbije sa položajem Jevreja sportista u nacističkoj Nemačkoj."Molimo vas da svim članovima vaše zajednice koji su se osetili povređenim prenesete naše izvinjenje i čvrst stav našeg kluba da ćemo i u budućnosti razvijati prijateljske i bliske odnose sa svima, bez obzira na versku, etničku i rasnu pripadnost", navodi se u saopštenju Partizana.Partizan je u jučerašnjem saopštenju, nezadovoljan suđenjem protiv Vojvodine u subotu, naveo da bi i jevrejski klub u nacističkoj Nemačkoj imao poštenije suđenje14:15 - Kjelini: Cela Italija je protiv Juventusa

Fudbaler Juventusa Đorđo Kjelini rekao je da se cela Italija ujedinila protiv tog kluba zbog dominacije "Stare dame" u Seriji A. On se osvrnuo na, kako je naveo, euforiju koja je nastala pošto je Juventus nedavno izgubio od Napolija sa 2:0 i doživeo prvi poraz posle 22 meča. Juventus sada ima pet bodova više i utakmicu manje od drugoplasirane Rome."Skudeto nam je na dohvat ruke, ali to ne znači da smo ga već osvojili. Moramo da zadržimo trofej u Torinu. Roma, sa druge strane, može da igra bez pritiska, već je premašila očekivanja", zaključio je reprezentativac Italije.13:52 - Ivana Španović počela priprema za letnji deo sezone

Srpska atletičarka Ivana Španović počela je na Kipru dvonedeljne pripreme za letnji deo sezone. Društvo Španovićevoj na Kipru praviće sparing partner i reprezentativac u skoku u vis Miloš Todosijević, trener Goran Obradović i fizioterapeut Aleksandar Jovetić."Cilj prolećnih priprema je da se napravi dobra podloga za dugačku letnju sezonu u kojoj Ivanu očekuje oko 15 takmičenja. Naravno naglasak je na Evropskom prvenstvu u Cirihu i šest mitinga Dijamantske lige. Sezonu ćemo otvoriti 18. maja na mitingu Dijamantske lige u Šangaju", istakao je trener Obradović.

13:30 - Vujasinović pruža šansu mlađim igračimaTrener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da predstojeća utakmica protiv Radničkog iz Kragujevca u Ligi šampiona neće imati posebni takmičarski značaj i da će šansu pružiti mlađim igračima. "Izborili smo plasman na završni turnir u Barseloni i to je ogroman uspeh ekipe. Odlučio sam da protiv Radničkog pružim šansu mlađim igračima. Nas rezultat u ovoj utakmici ne interesuje mnogo, jer iako postoji šansa da budemo drugi na kraju grupne faze, to će biti jako teško i ne razmišljamo o tome", rekao je Vujasinović. Vaterpolisti Partizana u sredu od 19 sati na plivalištu na Banjici igraju protiv Radničkog iz Kragujevca, utakmicu devetog kola Grupe B u Ligi šampiona. Posle osam kola Radnički je ostvario svih osam pobeda i prvi je na tabeli, dok je Partizan treći sa pet pobeda i tri poraza i obe ekipe su se plasirale na završni turnir u Barseloni.13:10 - Teniseri Srbije u utorak saznaju protivnika u plej-ofu Dejvis kupaŽreb za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, održaće se u utorak u Londonu, saopštila je Međunarodna teniska federacije (ITF). Teniska reprezentacija Srbije postavljena je za prvog nosioca u plej-ofu, u kome će se boriti za opstanak u Svetskoj grupi. Selekcija Španije je drugi nosilac, Argentina treći, a zatim slede Kanada, SAD, Australija, Hrvatska i Belgija. Njihovi protivnici biće iz timova koji nisu nosioci: Brazil, Kolumbija, Indija, Izrael, Holandija, Slovačka, Ukrajina i Uzbekistan. Mečevi će se igrati od 12. do 14. septembra.

12:55 - Miloš Teodosić se ponovo povredio

Košarkaški reprezentativac Srbije Miloš Teodosić povredio je mišić lista desne noge, zbog koje je otputovao na preglede u specijalizovanu kliniku u Izraelu, saopštio je danas moskovski CSKA. Teodosić je bolove u nozi osetio posle treningu u subotu, a prvi pregledi pokazali su oštećenje tetive. On je prošle godine propustio Evropsko prvenstvo u Sloveniji zbog povrede.12:30 - Vukovi i Vojvode ubedljivi na startu SAAF lige

Ekipe Vukova iz Beograda i Vojvoda iz Novog Sada ubedljivim pobedama započela su novu sezonu u Superligi Srbije u američkom fudbalu. Vukovi su na Adi Ciganliji savladali Forestlenderse iz Mladenovca sa 46:6, dok su novosadske Vojvode bile bolje od gostujućih Pantera iz Pančeva sa 65:7. Kragujevački Divlji veprovi su kod kuće pobedili Indijanse iz Inđije sa 37:7, dok su Plavi zmajevi na svom terenu u Beogradu izgubili od niških imperatora sa 31:14.

12:00 - Radonjić: Zvezda nije favorit u revanšu u Kazanju

Zvezda - Uniks, Foto: Tanjug
Zvezda - Uniks, Foto: Tanjug

Košarkaši Crvene zvezde u sredu od 17 sati u Kazanju igraju protiv Uniksa, revnaš utakmicu polufinala Evrokupa. U prvom meču prošle srede u Beogradskoj areni, crveno-beli su pobedili sa 63:52, pa će braniti tu prednost u revanšu. "Mi ne smemo drugačije da razmišljamo, osim da pokušamo da budemo konkurentni svih 40 minuta. Ne smemo da razmišljamo o razlici, već da pokušamo da pametnom igrom na kraju budemo zadovoljni", rekao je Radonjić.

11:35 - Savez jevrejskih opština: Neprimerena paralela Partizana

Savez jevrejskih opština Srbije saopštio je da je fudbalski klub Partizan na neprimeren način izveo paralelu između tretmana tog kluba sa položajem Jevreja sportista u nacističkoj Nemačkoj.

11:19 - Kastels propušta Mundijal zbog preloma potkolenice

Treći golman belgijske fudbalske reprezentacije Koen Kastels propustiće Mundijal, zbog preloma potkolenica, saopštio je njegov tim Hofenhajm. Nemački klub je na Tviteru otkrio da je 21. godišnji Kastels podvrgnut operaciji i da se očekuje da pauzira nekoliko meseci. Kastels je iznet na nosilima u 73. minutu meča protiv berlinske Herte, posle sudara sa Kolumbijcem Adrijanom Ramosom.

10:35 - Đoković drugi, najbolji plasman Lajovića, 76. mesto

Novak Đoković zadržao je drugo mesto na danas objavljenoj ATP listi, dok je Dušan Lajović napredovao za dve pozicije i zauzima 76. mesto, što je njegov najbolji plasman u karijeri. Janko Tipsarević zadržao je 90. mesto sa 610 bodova, Viktor Troicki pao je za tri mesta i zauzima 112. sa 535 boda, dok je Ilija Bozoljac za jednu poziciju pokvario plasman i sada je 189. teniser sveta sa 264 boda.

10:20 - Počinje Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu

U Subotici danas počinje Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu uz učešće deset velemajstora, tri internacionalna majstora i FIDE majstora, i omladinskog prvaka Srbije. Voljom žreba, u prvom kolu od 15.30 sati igraju: Novak Čabarkapa - Nikola Sedlak, Nikola Nestorović - Igor Miladinovic, Miroslav Miljković - Robert Markuš, Dušan Popović - Ivan Šarenac, Branko Damljanovic - Boban Bogosavljevic, Dejan Nestorović - Miloš Perunović, Aleksandar Inđić - Borko Lajthajm. Igra se 13 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim, a šampionat se završava 19. aprila.

10:02 - Janković deveta, Ivanović 12., Jakšić 106. na WTA listi

Teniserka Jelena Janković pokvarila je plasman za jednu poziciju i na danas objavljenoj WTA listi zauzima deveto mesto, dok je Ana Ivanović za jedno mesto popravila plasman i sada je 12. teniserka sveta. Jovana Jakšić je prvim plasmanom u finale WTA turnira napredovala za 31 poziciju i sada je sa 602 boda 106. teniserka sveta, što je njen najbolji plasman u karijeri. Bojana Jovanovski zadržala je 39. mesto sa 1.300 bodova, a Vesna Dolonc 115. mesto sa 553 boda.

09:23 - Durent oborio rekord Džordana

Kevin Durent, Foto: AP
Kevin Durent, Foto: AP

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Finiks je jutros savladao Oklahomu sa 122:115, ali je Kevin Durent postao novi rekorder po broju "vezanih" utakmica na kojima je postigao više od 25 poena. Najbolji strelac šampionata Finiksu je ubacio 38 koševa i tako ušao u istoriju najjače lige na svetu kao prvi igrač koji je na 41 uzastopnoj utakmici postigao više od 25 poena. Dosadašnji rekorder bio je legendarni Majkl Džordan koji je u sezoni 1986/87 na 40 "vezanih" mečeva ubacivao više od 25 koševa.

08:56 - Transparentnost Srbija: Zabraniti sponzorske ugovore

Nevladina organizacija za borbu protiv korupcije, Transparentnost Srbija, ocenila je da "treba zabraniti sponzorske ugovore javnih preduzeća i firmi s državnim udelom" sa sportskim klubovima. Transparentnost Srbija je to saopštila povodom toga što su se predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović i predsednik JSD Partizan i trener košarkaša Partizana Duško Vujošević u polemici na TVB92 u nedelju uveče saglasili da je novac glavni razlog njihovog sukoba.

08:10 - Ana Ivanović osvojila turnir u Montereju

Jovana Jakšić i Ana Vujošević, Foto: Fejsbuk
Jovana Jakšić i Ana Vujošević, Foto: Fejsbuk

Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je turnir u meksičkom gradu Montereju pošto je noćas pobedila sunarodnicu Jovanu Jakšić sa 2:0 u setovima (6:2, 6:1). To je bilo prvi put da dve teniserke iz Srbije igraju u finalu jednog WTA turnira. Ana Ivanović je tako osvojila drugi turnir u sezoni, a Jovana Jakšić je u svom tek trećem učešću na nekom WTA turniru, prvi put igrala u finalu.

08:00 - Pregled dana za nedelju 6. aprilOvde možete pronaći najvažnije informacije iz sveta sporta koje su se desile u nedelju 6. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track