DEBITOVAO ZA TOTENHEM: Veljković preti da pomuti slavu Vidića i Ivanovića

Neki novi klinci

DEBITOVAO ZA TOTENHEM: Veljković preti da pomuti slavu Vidića i Ivanovića

Fudbal -
Kurir sport vam predstavlja Miloša Veljkovića, novu nadu srpskog fudbala.

LONDON - Srpski fudbal je u ponedeljak dobio novog predstavnika u englsekoj Premijer ligi, pošto je za Totenhem debitovao 18-godišnji Miloš Veljković. Veljković je dobio priliku u meču 33. kola, u kojem su "Pevci" deklasirali Sanderlend sa 5:1. On je na terenu proveo sedam minuta, ali je i za to kratko vreme pobrao simpatije navijača. Zanimljivo je da fudbalska i životna priča Miloša Veljkovića nema mnogo dodirnih tačaka sa Srbijom pošto je on odrastao u Švajcarskoj, gde je i rođen. Ipak, mladi defanzivac je bez razmišljanja izabrao da brani boje zemlje iz koje potiče. Kurir sport vam predstavlja Miloša Veljkovića, novu nadu srpskog fudbala.

Foto: tottenhamhotspur.com
Foto: tottenhamhotspur.com

1. Rođen u Švajcarskoj Miloš Veljković rođen je 26.09.1995. godine u Bazelu. Iako se rodio u Švajcarskoj, koja je pružila šansu njemu i njegovoj porodici. 2. Zlatni Orlić Veljković je bio član omladinske selekcije Srbije, koja je u avgustu prošle godine trijumfovala na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina. 3. Debitovao za Totenhem Mladi fudbaler je prošlog vikenda debitovao za prvi tim Totenhema u Premijer ligi. Pevci su deklasirali Sanderlend sa 5:1, a Veljković je na terenu proveo sedam minuta.

Foto: tottenhamhotspur.com
Foto: tottenhamhotspur.com

4. Oduševio navijače Navijači Totenhema su pohvalili debi srpskog fudbalera. Miloš je dobio pozitivne ocene za svoju igru i svi se slažu da ga očekuje lepa budućnost. 5. Fudbal ispred karatea Miloš Veljković je trenirao i karate, ali je na kraju ipak prednost dao travi i bubamari u odnosu na tatami. Mladi defanzivac ističe da je fudbal njegova najveća ljubav i strast. 6. Bazelovo dete Veljković je ponikao u Bazelu. On je za taj klub počeo da igra sa šest godina, a u trenutku kada je prešao u londonski Totenhem bio je jedna od najvećih nada tog kluba.

Foto: tottenhamhotspur.com
Foto: tottenhamhotspur.com

7. Srbija u srcu Iako je odigrao jedan meč za reprezentaciju Švajcarske do 16 godina, Veljković se nijednog trenutka nije dvoumio kada je dobio poziv Fudbalskog saveza Srbije. On ne krije da mu je san da zaigra za A selekciju. 8. Štoper ili zadnji vezni Miloš je u mlađim kategorijama promenio mnoge pozicije, ali se ustalio kao štoper ili zadnji vezni. Stručnjaci ističu da se dobro snalazi na obe pozicije. U Premijer ligi je debitovao u veznom redu. 9. Navija za Crvenu zvezdu Veljković navija za Crvenu zvezdu, kao i cela njegova porodica. On zato s nestrpljenjem priželjkuje da bar kao reprezentativac oseti atmosferu na beogradskoj Marakani. 10. Idoli Ivanović i Vidić Nova nada srpskog fudbala divi se samo dvojici zemljaka - Nemanji Vidiću i Branislavu Ivanoviću. Miloš kaže da su Vidić i Ivanović najbolji mogući uzori - kako na terenu, tako i van njega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track