VUJOŠEVIĆ: Komesar Superlige je bio na platnom spisku Crvene zvezde
Foto: Bogdan Vranješević

Smatra da je neregularno izabrano rukovodstvo

VUJOŠEVIĆ: Komesar Superlige je bio na platnom spisku Crvene zvezde

Košarka -
Ja nikada ne bih bio komesar ako me ne prihvataju i Crvena zvezda i Partizan. Sadašnji komesar je čovek koji je bio na platnom spisku tog kluba, rekao je trener Partizana

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas taj klub sa dozom nesigurnosti počinje takmičenje u Superligi Srbije.

"Sa određenom dozom nesigurnosti ulazimo u ovo takmičenje. Ne znam kako će to sve da se završi. Prva utakmica je pokazala da postoji razlog za opreznost, da ne kažem strah", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Partizan je u prvom prvenstvenom kolu pobedio Radnički u Kragujevcu sa 76:69, a Vujošević je isključen sa tog duel zbog dve tehničke greške. Vujošević je kasnije suspendovan na dve utakmice zbog napada na sudiju Aleksandra Glišića. U isto vreme kažnjeni su i svi arbitri sa tog duela.

"Tehničku grešku sam opravdano dobio, jer nije bio isti kriterijum na obe strane. Ako sam ja opravdano kažnjen, zašto su onda kažnjene sudije? Mogu da razumem da je u pitanju ljudska greška, ali ako su te greške česte, onda one mogu da bude izazvane predigrama", kazao je trener crno-belih.

Vujošević je rekao da je neregularno izabrano rukovodstvo lige, njen direktor i komesar.

"Ja nikada ne bih bio komesar ako me ne prihvataju i Crvena zvezda i Partizan. Sadašnji komesar je čovek koji je bio na platnom spisku tog kluba. Smatram da je to sporno i da je to signal sudijama kako bi trebalo da se ponašaju", rekao je on.

Vujošević je istakao da ne bi voleo da košarkaško prvenstvo postane poput fudbalskog.

"Takva titula nikome ne treba", dodao je Vujošević.

Vujošević zbog suspenzije neće moći da predvodi Partizan sa klupe u mečevima protiv Borca iz Čačka i Crnokose.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track