BENFIKA SLAVI SRBE: Doprinos srpskih fudbalera u osvajanju titule

Benfikovići

BENFIKA SLAVI SRBE: Doprinos srpskih fudbalera u osvajanju titule

Fudbal -
Već na početku sezone, bilo je jasno da će Srbi biti jedan od ključnih faktora u Benfikinoj sezoni

Benfika je pobedom nad Oljanenseom od 2:0, i matematički obezbedila rekordnu 33. titulu prvaka Portugala, dva kola pre kraja šampionata.

Još na početku sezone bilo je jasno da će jedan od ključnih faktora u igri Benfike biti igra srpskih reprezentativaca, koji su u letnjem prelaznom roku pojačali redove novog šampiona Portugala.

Glavni igrač Benfike, Nemanja Matić, je uz veliko obeštećenje otišao u Čelsi gde je postao jedan od glavnih motora u Murinjovoj mašineriji, ali su u prvom timu ostali Lazar Marković, Filip Đuričić, Miralem Sulejmani i Ljubomir Fejsa, koji su značajno doprineli veoma uspešnoj sezoni lisabonskog kluba.

Ljubomir Fejsa je odigrao ukupno 28 mečeva ove sezone za ekipu Benfike, od čega 16 u šampionatu a na terenu je proveo ukupno 2203 minuta. U strelce se nije upisivao ali to i nije njegov zadatak na terenu. Za Benfiku je nastupio u čak 6 različitih takmičenja ove sezone.

Filip Đuričić je nastupio u 19 mečeva, na kojima je postigao 2 gola i dve asistencije. U šampionatu je nastupio na 8 mečeva ali nijedan nije odigrao svih 90 minuta. Najvažniji pogodak postigao je u Ligi šampiona protiv Anderlehta nakon samo 5 minuta igre.

http://www.youtube.com/watch?v=fQRcHpAnCeU
Miralem Sulejmani
http://www.youtube.com/watch?v=KMzHzo_Ktdw

Od srpskih fudbalera najviše je doprineo, ne računajući Nemanju Matića, Lazar Marković, koji je odigrao 42 meča za Benfiku, od toga 24 u šampionatu, a na njima je upisao 7 pogodaka i 4 asistencije. Sjajnim partijama već je privukao interesovanje velikana poput Liverpula i Čelsija pa ekipi iz Lisabona neće biti lako da Markovića sačuva u klubu i za narednu sezonu. Posebno je lep njegov pogodak protiv Gimaraeša koji je očarao fudbalsku javnost širom Evrope:

http://www.youtube.com/watch?v=EXcJAaHykYs

Međutim to nije sve, osim osvojene titule Benfika ima šansu za još tri do kraja sezone, jer je u finalu Kupa Portugala, polufinalu Liga Kupa i polufinalu Lige Evrope.

Veliko slavlje na ulicama Lisabona možete pogledati ovde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track