JOSIP ŠIMUNIĆ PRED SUDOM: Ustaški poklič Za dom spremni na procesu u Lozani
Foto: Printskrin

Čeka se presuda

JOSIP ŠIMUNIĆ PRED SUDOM: Ustaški poklič Za dom spremni na procesu u Lozani

Fudbal -
Šimunića zastupa advokat Davor Prtenjača, koji ga brani argumentom da poklič, koji je FIFA potvrdila kao ustaški, nije bio zamišljen kao uvreda

LOZANA - Oko 14 časova u Sportskom artitražnom sudu (CAS) u Lozani počeo je proces povodom ustaških povika "Za dom spremni" hrvatskog fudbalera Josipa Šimunića.

Disciplinska komisija Međunarodne kuće fudbala (FIFA) kaznila je Šimunića sa deset utakmica, ali se hrvatski reprezentativac žalio sudu u Lozani.

Šimunića zastupa advokat Davor Prtenjača, koji ga brani argumentom da poklič, koji je FIFA potvrdila kao ustaški, nije bio zamišljen kao uvreda. Hrvat je kažnjen zbog širenja mržnje i diskriminacije, a Šimunić pokušava da tu kaznu smanji ili poništi kako bi zaigrao na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Prema navodima advokata, FIFA će odustati od optužbe za veličanje fašizma, ali će ostati pri stavu da je poklič "Za dom spremni" širenje mržnje.

Suđenje će trajati do večeras, a presuda će biti objavljena u ponedeljak 12. maja, dva dana pre nego selektor Niko Kovač saopšti spisak igrača za Svetsko prvenstvo.

http://www.youtube.com/watch?v=1V2AMBbTog0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track