Deki Stanković ispratio druga Zanetija
Foto: Ap

Srpsko-argentinsko prijateljstvo

Deki Stanković ispratio druga Zanetija

Fudbal -
Havijer je beskrajna ljubav prema Interu, nesebičnost i skromnost, ovim rečima Dejan Stanković je opisao živu legendu kluba iz Milana

Penzija posle 20 godina u Milanu.Srpski fudbalski as Dejan Stanković ispratio je sinoć u penziju legendarnog kapitena Intera Havijera Zanetija posle njegovih 19 godina igranja za „nero-azure“. Za gotovo dve decenije provedene na Đuzepe Meaci, sjajni Argentinac osvojio je 16 trofeja, od čega je najveći broj podizao za deset godina zajedničkog igranja sa Stankovićem.- Zaneti će mi ostati zauvek u sećanju jer je kao igrač bio primer u svemu, uvek posvećen poslu, nesebičan, vezan za klub, skroman uprkos svojoj veličini. Nikad ga nisam video u konfliktu, nikad nisam čuo neumesnu reč. Sa njim sam imao odnos pun poštovanja, igrali smo zajedno deset godina i želeo sam da mu posle oproštaja od igranja stegnem ruku - rekao je Stanković.„Pupi“ (lutka), kako ga saigrači zovu, po mnogo čemu je jedinstvena ličnost u fudbalu u kojem je odavno zavladala megalomanija među igračima. Za 20 godina nakupio je 145 nastupa za reprezentaciju Argentine, posvećen je veri i humanitarnom radu, u kojem je nastojao da pomogne ljudima u svojoj zemlji ugroženim siromaštvom.- Neponovljiv - to je Zaneti. I dalje se sećam njegovih govora u teškim trenucima, znao je da izabere pravi trenutak za njih i prave reči da kaže. Neću zaboraviti njegov zarazni smeh, ni to da me je podsećao na kompjuter, koji uključiš u sedam ujutru i isključiš u devet uveče, i nikada ne pokaže znak slabosti.

Nahvalio HrvataKOVAČIĆ JE ZLATANDejan Stanković, srpski rekorder po broju nastupa u reprezentaciji, veruje da će ga u Interu naslediti Hrvat Mateo Kovačić.- Mislim da je moj naslednik Kovačić, iako ima drugačiju ulogu od moje. Reč je o momku koji je kroz život mnogo propatio i naučio kako da se bori lavovski. On je zlatan momak i voli tim - rekao je Stanković.

PovratakPONOVO U FUDBALUOd 11. oktobra prošle godine, kada se zvanično penzionisao oproštajnim mečom sa Japanom, kod Stankovića se nije vratila želja da promeni mišljenje.- Ne nedostaje mi fudbal. Igrao sam ga i pobedio, imam satisfakciju, ali mi fale jednostavne stvari koje doživljavaš sa ekipom, šale sa saigračima. Sada uživam sa porodicom, ali uskoro ću opet biti u fudbalu, koji mi je toliko toga dao u životu - rekao je Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track