Ronaldo jede ribu i voće!
Foto: Kurir Štampano

Portugalac vodi računa o ishrani

Ronaldo jede ribu i voće!

Fudbal -
Italijan Luka Kaioli u biografiji fudbalera Reala, jednog od najboljih igrača svih vremena, otkriva u kakvoj hrani uživa

Ćevapi i pljeskavice ga ne zanimaju!Strogo kontrolisana ishrana, precizno isplaniran svaki trenutak života i beskompromisno poštovanje svih postavljenih pravila ponašanja ključni su razlozi dominacije Kristijana Ronalda svetskim fudbalom. Ovo tvrdi Luka Kaioli, autor biografije jednog od najboljih fudbalera svih vremena, pod nazivom „Ronaldo - opsednutost savršenstvom“.Prema njegovim rečima, Portugalac u gotovo svakom obroku ima ribu, pre svega bakalar, a obavezne su i velike količine svežeg voća, bilo na tanjiru, bilo u obliku prirodnog soka.- Ishrana je jedan od ključnih faktora zbog kojih je Ronaldo danas ovo što jeste, budući da on tom segmentu svog života pridaje ogroman značaj. To ne znači da ne jede brzu hranu, ali konzumira je isključivo van sezone. Tokom takmičarskih aktivnosti na njegovom meniju uvek su riba i voće - ističe Kaioli i dodaje:- Najviše voli omlet od bakalara, tradicionalno portugalsko jelo, a voli i sabljarku. Uz to, trenira pet puta nedeljno, a dan uoči meča uvek je na poštedi. Tokom svakog treninga trudi se da poboljša brzinu i eksplozivnost. Zacrtao je da svaki dan mora biti za nijansu bolji od prethodnog, a namera mu je da se što više približi savršenstvu.

Ananas i jabukeOBOŽAVA SOK OD VOĆAPrema rečima Luisa Lavradora, glavnog kuvara nacionalnog tima Portugala, Kristijano Ronaldo najviše voli ananas, jabuke i kruške.- Vrlo je važno istaći da Ronaldo jede gotovo sve vrste jela, ali najzastupljenija je riba. U njegovoj ishrani važno mesto zauzima i voće. Jede ga sveže, u slatkišima, a svakodnevno pije i prirodne sokove od ceđenog voća, najviše od jabuke, ananasa ili kruške - kaže Lavrador.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track