JAPANSKI SUDIJA: Evo zašto sam svirao penal za Brazil protiv Hrvatske
Foto: Reuters

Posle mesec i po ćutanja, Nišimura otkrio

JAPANSKI SUDIJA: Evo zašto sam svirao penal za Brazil protiv Hrvatske

Fudbal -
Kad pogledate šta se stvarno dogodilo, videćete da je defanzivac stavio ruke na Freda. To je bila greška“, podsetio je Nišimura

Japanac Juiči Nišimura, koji je izazvao polemike tokom Mundijala svirajući penal za Brazil u pobedi nad Hrvatskom (3:1), smatra da nije pogrešio, iako je njegova odluka izazvala velike polemike.„Bio sam pripremljen na kritike i pre meča. Sve je to deo posla. Kad pogledate šta se stvarno dogodilo, videćete da je defanzivac stavio ruke na Freda. To je bila greška“, podsetio je Nišimura, koji se prvi put oglasio od meča igranog još 12. juna.

Podsetimo, penal za Brazil dosušen je pošto je Fred pao u šesnaestercu, pošto ga je s leđa povukao hrvatski defanzivac Dejan Lovren. Duel je izazvalo buru protesta u Hrvatskoj, jer su mnogi smatrali da taj naizgled blagi kontakt nije zaslužio najstrožiju kaznu.

Nišimura za navijače u Džej ligi ima reputaciju sudije koji dosuđuje sporne penale, a i ranije je bio kritikovan zbog suđenja u nekim međunaodnim mečevima.

FIFA je, inače, stala u odbranu Nišimure povodom spornog penala, izdajući saopštenje odmah posle utakmice grupne faze Mundijala.

http://www.youtube.com/watch?v=m_zVRAke7uQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track