UŽIVO TRANSFERI: Volfsburg za Toresa nudi 35 miliona funti

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO TRANSFERI: Volfsburg za Toresa nudi 35 miliona funti

Fudbal -
Sve o fudbalskom tržištu, prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:59 - Volfsburg za Toresa nudi 35 miliona funtiVolfsburg navodno nudi Čelsiju 35 miliona funti za Fernanda Toresa. Ovo je ipak malo verovatno pošto je trener plavaca Žoze Murinjo istakao da želi da ima na raspolaganju trojicu napadača. "To je od fundamentalnog značaja. Fernando, Didije Drogba i Dijego Kosta ne idu nigde", izjavio je Murinjo.23:37 - Fulam doveo nesuđeno pojačanje PartizanaBugarski defanzivac Nikolaj Bodurov novi je član londonskog Fulama. Bodurov, koji se prethodnih godina nekoliko puta pominjao kao potencijalno pojačanje Partizana, potpisao je trogodišnji ugovor na Krejven Kotidžu. Štoper ima 28 godina, godinama je bio kapitena Liteksa iz Loveča i standarni reprezentativac Bugarske. Vrednost transfera nije saopštena. Bodurov je već deveto pojačanje Fulama koji će naredne sezone da igra u Čempionšipu.23:07 - Di Marija na pozajmici u PSŽ-uMediji javljaju da su Real Madrid i Pari Sen Žermen konačno postigli dogovor oko transfera Anhela Di Marije. Argentinac će narednih godinu dana provesti na pozajmici na Parku Prinčeva. Isti izvor navodi da će Madriđani dobiti 8.000.000 funti, s tim što će PSŽ imati obavezu da narednog leta u potpunosti otkupi Di Marijin ugovor. Razlog to je finansijski fer-plej. Naime, PSŽ je u ovom prelaznom roku već doveo za ogromnu sumu novca Davida Luiza, pa bi još jedan veliki transfer značio kršenje pravila. Čeka se zvanična potvrda. 22:31 - Luković prešao u PSV Ajndhoven Mladi srpski fudbaler Andrija Luković novo je pojačanje PSV Ajndhovena, objavio je trofejni holandski klub. Dosadašnji igrač beogradskog Rada potpisao je ugovor na tri godine. Talentovani 19. godišnji Luković bio je član omladinske reprezentacije Srbije, koja je prošle godine u Litvaniji osvojila titulu prvaka Evrope. Upravo njegovim golom Srbija je u finalnoj utakmici šampionata pobedila Francusku (1:0).

21:55 - Lampard u Mančester sitiju Frenk Lampard će ipak igrati u Premijer ligi i ove sezone, ali u dresu Mančester Sitija. Engleski reprezentativac je nedavno postao član Njujork Sitija, kluba koji je u vlasništvu mančesterske ekipe, ali koji će se MLS ligi priključiti tek u martu 2015. godine. Zbog toga će Lampard nekoliko meseci provesti na pozajmici u šampionu Premijer lige iz Mančestera, prenose engleski mediji. Siti će Lamparda registrovati i za Premijer ligu i za Ligu šampiona.21:35 - Vest Hem odustao od Etoa Vest Hem je odustao od dovođenja Samjuela Etoa, pošto je kamerunski veteran tražio platu od 120.000 funti nedeljno. Eto je prošle sezone igrao za Čelsi i na 21 utakmici postigao je devet golova. On ima 33 godine I trenutno je Slobodan igrač pošto mu je ugovor sa Čelsijem istekao 30. juna.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

20:49 - Venger: Nijednog trenutka nismo želeli Balotelija Menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da taj klub nije ni želeleo da dovede Italijana Marija Balotelija. Baloteli je poslednjih nedelja povezivan sa londonskim klubom. "Već nedeljama kupujemo Balotelija, ali to nije istina. Nijednog trenutka ga nismo želeli. Mi zaista ne možemo da utičemo na to što se priča, ali je vreme da se kaže istina", rekao je Venger.20:31 - Zvezda želi Zlatka Dedića Crvene zvezda traži napadača, a želja crveno-belih je Slovenac Zlatko Dedić. Iskusnom centarforu je u junu istekao ugovor sa Dinamom iz Drezdena, za koji je u Cvajti na 31 utakmici postigao šest golova. Bivši igrač Parme, Empolija, Kremonezea, Pjaćence i Bohuma bi trebalo da nadomesti odlazak Dragana Mrđe. Problem za Zvezdu u pregovorima sa Dedićem su njegovi finansijski zahtevi, jer crveno-beli mogu da mu ponude samo 10.000 evra mesečno.19:56 - Atsu na pozajmici u EvertonuEverton se ponovo pojačava na Stamford Bridžu. IZ Čelsija u Everton stiže mladi napadač Kristijan Atsu, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Viteseu. Everton će na kraju ove sezone imati opciju da otkupi ugovor reprezentativca Gane za sumu od 6.500.000 funti. 19:23 - Brondbi želi da vrati Agera Danski defanzivac Danijel Ager navodno je na meti svog bivšeg kluba Brondbija. Poslednjih dana se spekuliše da će Ager napustiti Liverpul. Do sada se pričalo da ga želi Barselona, ali je predsednik Brondbija Jan Beh Andersen istkao da će učiniti sve što mogu da vrate Agera. "Radićemo naporno da dovedemo Danijela. Potreban je pravi tajming. Samom željom da ga vratimo pokazujemo koliko visoko smo podigli našu lestvicu. Pokazaćemo da imamo ambicije i učinićemo navijače srećnim", rekao je predsednik Brendbija. Ager je profesionalnu karijeru počeo upravo u Brendbiju. On je taj klub napustio 2006. godine kada je prešao u Liverpul.

Foto: AP
Foto: AP

18:49 - Juventus nudi 10 miliona za Vlara

U trku za reprezentativca Holandije Ron Vlar uključio se i Juventus. Klub iz Torina navodno je spreman je da plati Astob Vili čak 10.000.000 evra za ovog fudbalera, tvrde italijanski mediji. Vlar je do sada bio povezivan sa rimskim Lacijom. 18:22 - Povredio se novi golman Arsenala Novo pojačanje Arsenala, kolumbijski golman David Ospina, povredio je butni mišić i neće moći da brani za vikend u Londonu na Kupu Emirata. "Ospina ima malih problema sa povredom butnog mišića", rekao je menadžer "tobdžija" Arsen Venger. Venger je napomenuo da je prva godina u klubu "uvek teška za nove igrače". 17:55 - Malaga predstavila Očou Meksički golman Giljermo Očoa, jedna od zvezda ovogodišnjeg Svetskog prvenstva, potpisao je trogodišnji ugovor s Malagom. Očoa ima 29 godina i zameniće Argentinca Vilija Kabaljera, koji je otišao u Mančester siti. Meksikanac je potpisao trogodišnji ugovor, ali finansijski detalji transfera nisu objavljeni. Malaga na otvaranju sezone u Primeri igra 23. avgusta kod kuće protiv Atletika Bilbao.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

17:23 - Kakuta zvanično novi član Rajo Valjekana

Vezista Čelsija Gael Kakuta (23) novi je član španskog Rajo Valjekana. On će narednih godinu dana provesti na pozajmici u tom klubu.16:51 - Everton opet uzeo igrača iz Čelsija Dres Evertona obući će i mladi krilni napadač Kristijan Atsu (22), koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Viteseu. Everton će na kraju sezone imati opciju da otkupi ugovor reprezentativca Gane za 6.500.000 funti.

16:09 - Evra zove Nanija u Juventus Novopečeni igrač Juventusa Patris Evra rekao je da bi njegov doskorašnji saigrač iz Mančester junajteda, Nani, bio idealan za Staru damu."Nani je odličan igrač. Imao je svojih crnih momenata, ali je igrao i jako dobro. Bilo bi sjajno kada bi ga Juventus angažovao".

15.45 - Venger bi mogao da pusti Vermalena Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da bi Tomas Vermalen mogao da napusti klub ovog leta.15:05 - Van der Vart neće u Kvins Park RendžersBivši fudbaler Totenhema Rafael van der Vart odbacio je mogućnost da ovog leta postane igrač Kvins Park Rendžersa.

14:35 - Brafhajd peto pojačanje LacijaBivši holandski fudbalski reprezentativac Edson Brafhajd potpisao je ugovor sa italijanskim Laciom. Brafhajd je u Rim došao kao slobodan igrač, pošto mu je prethodno istekao ugovor sa nemačkim Hofenhajmom.Iako Lacio nije saopštio detalje, italijanski mediji navode da se radi o jednogodišnjem ugovoru vrednim pola miliona evra.

14:20 - Seferović potpisao za AjntrahtDosadašnji napadač Real Sosijedada Haris Seferović potpisao je trogodišnji ugovor sa Ajntrahtom iz Frankfurta. Švajcarski reprezentativac je treće pojačanje Ajntrahta ovog leta, a pre njega u klub su došli paragvajski napadač Nelson Valdes, koji je potpisao dvogodišnji ugovor i Brazilac Lukas Pijazon, koji je došao na pozajmicu iz Čelsija.

13:52 - Juventus nudi novi ugovor KjelinijuJuventus planira da produži saradnju sa Đorđom Kjelinijem. Defanzivcu Stare dame ističe ugovor na leto 2015.

13:17 - Dani Alveš ide iz Barselone Fudbaler Barselone i brazilski reprezentativac Dani Alveš napustiće klub posle šest godina provedenih na stadionu Nou Kamp. Čelnici kluba Alvešu će saopštiti da za njega nema mesta u timu u sezoni koja dolazi, a ugovor sa Barselonom ističe mu u leto 2015. godine.Na Alvešovo mesto mogao bi da dođe Huan Kvadrado iz Fiorentine, na čijem dolasku insistira novi trener Barselone Luis Enrike.

12:35 - Real želi Raula na mestu sportskog direktora

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Madridski Real ponudio je svojoj bivšoj fudbalskoj zvezdi Raulu mesto sportskog direktora. Nekadašnji dugogodišnji igrač Reala preuzeo bi funkciju direktora od Migela Pardese, koji je nedavno napustio to mesto, posle petogodišnjeg angažmana.Kako navode španski mediji, Raul je pripremajući se za tu funkciju usavršio znanje engleskog jezika.

12:05 - Oskar Kardozo ide u Tursku Napadač Benfike Oskar Kardozo mogao bi karijeru da nastavi u Trabzonu.

11:50 - Aleksandar Pantić pozajmljen Kordobi Viljareal je Kordobi pozajmio srpskog internacionalca Aleksandra Pantića na godinu dana.

11:25 - Arsenal bi da dovede Arbelou Prema tvrdnjama španskih medija Arsenal je zainteresovan za dovođenje defanzivca Reala, Alvara Arbeloe. Iskusni španski fudbaler ispao je iz tima posle odličnih partija koje pruža Dani Karvahal na poziciji desnog beka.

11:02 - Lazar Ćirković iz Rada blizu Partizana

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Fudbaler Rada i mlade reprezentacije Srbije Lazar Ćirković se odlično uklapa u planove trenera Partizana Marka Nikolića, a visinom bi mogao da zada ogromne muke protivničkim napadačima.Ćirković je prošle sezone odigrao 24 utakmice za Građevinare, a u prvom timu je od 2011. godine. U međuvremenu, tačnije proleća 2012. bio je na pozajmici u Paliću. Za mladu reprezentaciju Srbije odigrao je dve utakmice - protiv Severne Irske i Belgije.10:40 - Melberg završio karijeruOlaf Melberg (36) odlučio je da završi fudbalsku karijeru posle 19 godina. Šveđanin je igrao za AIK, Rasing Santander, Aston Vilu, Juventus, Olimpijakos i Kopenhagen, a dres reprezentacije nosio je od 2000. do 2012. godine.

10:20 - SJAJAN TANDEM OPET ZAJEDNO: Ronaldinjo ide kod Anrija u Red Bulse

09:43 - Nostalgija vraća Lavecija u Italiju

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Rimska i milanska štampa otkriva da prvotimac PSŽ-a Ezekijel Laveci želi da se vrati u Seriju A, a da Juventus i Milan imaju šansu da ga dovedu.

09:02 - Srđan Babić iz Vojvodine stiže u Zvezdu

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Crvena zvezda je na dobrom putu da angažuje omladinskog reprezentativca Srbije Srđana Babićakoji bi trebalo da potpiše višegodišnji ugovor sa srpskim šampionom. Vojvodina bi za talentovanog štopera trebala da inkasira oko 350.000 evra na ime obeštećenja, plus 20 procenata od narednog Babićevog transfera.

09:00 - Andrija Luković prelazi u PSVMladi srpski fudbaler Andrija Luković karijeru će nastaviti u holandskom PSV-u. Luković je za Rad debitovao u martu 2013. godine. Luković je prema pisanju holandskih medija već prošao medicinske preglede, pa bi narednih dana trebalo da potpiše višegodišnji ugovor sa novim klubom. Luković je za Rad postigao pet golova na 35 mečeva.

08:55 - Čelsi nudi 40 miliona funti za Kavanija

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Engleski mediji prenose da je Čelsi navodno spreman da Pari Sen Žermenu ponudi 40 miliona funti za Urugvajca Edinsona Kavanija. Iako se nedeljama spekuliše da je Kavani na korak od prelaska u Mančester junajted, on je nedavno iyjavio da nema razloga da napusti PSŽ. Urugvajac je prošlog leta stigao u Pariz iz Napolija za 50 miliona funti, a na 43 odigrane utakmice postigao je 25 golova za "svece".

08:50 - Pandev napušta Napoli, odlazi u Kinu

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Makedonski fudbaler Goran Pandev najverovatnije će ovog leta napustiti Napoli i karijeru nastaviti u Kini, preneli su italijanski mediji.Pandev je, kako pišu mediji, sve bliže odlasku sa stadiona San Paolo, a posebno nakon dolaska Mičua iz Svonsija. Nekoliko klubova iz Evrope je bilo zainteresovano za Pandeva, ali on je nabliži odlasku u Kinu. Međutim, ime tog kineskog kluba nije objavljeno. Pandev (31) je u Napoliju od 2011. godine, a u karijeri je još igrao za Belašnicu, Inter, Ankonu i Lacio.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track