SEĆANJE NA SKANDAL: „Pečenje“ koje je uzdrmalo Srbiju
Foto: Kurir Štampano

Od decembra 2007.

SEĆANJE NA SKANDAL: „Pečenje“ koje je uzdrmalo Srbiju

Fudbal -
Mladost iz Lučana i Vojvodina igrali ponovo posle šest i po godina

Utakmica u Lučanima između domaće Mladosti i Vojvodine probudila je sećanje na duel istih rivala od 12. decembra 2007. godine, zbog kojeg se i dalje vodi redovni sudski proces usled sumnje u nameštanje rezultata. Policija je u koordinisanoj akciji 29. januara 2008. uhapsila tadašnjeg predsednika Vojvodine Ratka Butorovića, člana uprave Lala Milana Čabrića, glavnog sudiju sporne utakmice Mihajla Jeknića, pomoćnika Borislava Kašanskog i bivšeg arbitra Gorana Kovačića, jer su svojim delovanjem pomogli da tim iz Lučana izgubi meč sa 1:0.Posle prisluškivanja telefona pomenutih policija je posumnjala da pod šifrom „pečenje“ Butorović deli novac sudijama utakmice zbog obavljenog posla po ranijem dogovoru. Bivši sudija Kovačić navodno je obavljao ulogu posrednika, dok je Čabrić bio zadužen za raspodelu novca. U razmaku od nekoliko sati svi akteri nameštanja bili su iza rešetaka.Istragom je utvrđeno da samo drugi Jeknićev pomoćnik Igor Radojičić nije prihvatio razgovor i ponudu za „pečenje“, što mu je kasnije donelo blistavu internacionalnu karijeru. Ostali učesnici pušteni su iz pritvora posle dva meseca, da bi kasnije bila održana svega tri ročišta na sudu.

TrijumfVOJVODINA SLAVILA U LUČANIMAFudbaleri Vojvodine ostvarili su i drugi trijumf u Jelen Superligi pobedom nad Mladosti iz Lučana sa 2:1. Novosađani su i pored velikih finansijskih problema uspeli da pobede u gostima i tako pokažu da imaju velike ambicije u ovoj sezoni. Vojvodina je u većem delu meča bila bolji tim.

Gde su i šta rade najvažniji AKTERI MEČA U LUČANIMARatko Butorović ostao je predsednik Vojvodine do iznenadne smrti 8. juna 2013. Iako se mislilo da je njegovim tragičnim odlaskom proces zauvek zaustavljen, ovih dana održaće se nova ročišta sa novim sudijom.Mihajlo Jeknić Nije se vraćao suđenju, radi u firmiBorko Kašanski Nije se vraćao suđenju, zaposlen van fudbalaGoran Kovačić Član uprave FK Dunav iz Starih BanovacaMilan Čabrić Ovog leta prešao u FK Donji Srem kao operativac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track