SRBI SU KOREKTNI: Sportisti šalju poruke, ali su makar pristojni!
Foto: Think

Da li su i naše koleginice na meti

SRBI SU KOREKTNI: Sportisti šalju poruke, ali su makar pristojni!

Fudbal -
Sportske novinarke kažu da nisu imale iskustva poput Belgijanke, kojoj su mnogi fudbaleri slali nemoralne ponude
1 / 4 Foto: Kurir Štampano

Nakon skandala koji je izbio u Belgiji kad je TV novinarka Hilde van Malderen u svojoj knjizi otkrila da su joj mnogi sportisti slali poruke vulgarnog sadržaja i pozivali je na seks, istražili smo da li se slične stvari dešavaju i pripadnicama sedme sile u Srbiji.

Izazovna... Hilde van Malderen
Izazovna... Hilde van Malderen

Korektan odnosTelevizijska novinarka Nina Kolundžija, koja radi na B92, nije imala neprijatne situacije ni nepristojne ponude ove vrste u svojoj karijeri.- Zaista mi se nikad nije desilo ništa slično, niko mi nije slao vulgarne poruke niti sam dobijala takve pozive, niti je toga bilo uživo u razgovoru. Mislim da ne postoji razlika u tome kod stranih sportista ili domaćih. Sarađivala sam i s jednima i s drugima i uvek smo imali korektan odnos. Moguće da je to stvar pristupa, a možda se nekome jednostavno desi da naleti na nekog takvog - rekla je Nina.

Nina Kolundžija (B92): Moguće da je to stvar pristupa
Nina Kolundžija (B92): Moguće da je to stvar pristupa

Novinarka Sportskog žurnala Miroslava Milanović, koja već godinama prati fudbalsku reprezentaciju Srbije, kaže da je takve pojave sasecala u korenu.Mlađi prednjače- Koliko sam čula, uglavnom mlađi prednjače u tom muvanju i slanju poruka. U takvim situacijama sve može na fin način da se objasni kako bi to uputili na prave adrese, devojkama koje bi trebalo da muvaju. U reprezentaciji nije bilo takvih slučajeva, tamo su uglavnom svi fini - rekla je Mira.

Miroslava Milanović (Žurnal): Mlađi fudbaleri prednjače u tome
Miroslava Milanović (Žurnal): Mlađi fudbaleri prednjače u tome

Dragana Radošević, novinarka dnevnog lista Informer, rekla je da joj se ništa slično nije desilo tokom dugogodišnje saradnje sa srpskim sportistima.- Dugo sam u sportu i zaista mi se nije desilo ništa slično. Ukoliko je priča belgijske novinarke istinita, onda to svakako osuđujem, a sadržaje poruka koje su joj navodno slali ne bih mogla ni da komentarišem. Naši sportisti i sportski radnici mnogo su finiji i bolji od tih stranaca - izjavila je Dragana.

Dragana Radošević (Informer): Osuđujem takvo ponašanje sportista
Dragana Radošević (Informer): Osuđujem takvo ponašanje sportista

BelgijaNEPRISTOJNE PONUDENeke od najdegutantnijih poruka koje je od fudbalera, trenera i sudija primila belgijska novinarka Hilde van Malderen glase:„U utorak ću biti u Zaventemu, na aerodromu, toalet dvojka. Vidimo se ako imaš hrabrosti“, napisao je fudbaler Klub Briža. „Znaš li da volim šampanjac, želim da te isprskam njime i poližem ga s tebe“, poručio joj je bivši fudbaler. „Ne mogu da prestanem da mislim na tebe i stalno masturbiram zamišljajući tvoj lik“, napisao je jedan sudija UEFA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track