BARSELONIN BISER: Munir el Hadadi novo čudo iz La Masije!
Foto: Rojters

Predstavili Mesijevog naslednika

BARSELONIN BISER: Munir el Hadadi novo čudo iz La Masije!

Fudbal -
Juniorski reprezentativac Španije poreklom iz Maroka pred svoj 19 rođendan golom debitovao za Barselonu

Barselona je pobedom nad Elčeom 3:0 u nedelju uveče započela novu sezonu, ali i planeti predstavila novo čudo od deteta i budućeg naslednika Lea Mesija - Munira el Hadadija, koji je na debiju u dresu Katalonaca postigao pogodak u 46. minutu!Barselona je ovog leta potrošila 170 miliona evra na pojačanja, ali treneru Luisu Enrikeu očigledno nisu bile potrebne nove akvizicije za takmičenje u prvenstvu Španije pošto su Elče preksinoć isprašila deca iz „La Masije“. Naime, od 18 fudbalera koji su se našli u protokolu za meč na Nou kampu čak trinaestoro su ponikli u školi fudbala španskog giganta, a izdanci iz „La Masije“ postigli su jedina tri gola na utakmici, dva Leo Mesi i jedan Munir el Hadadi.Katalonci su prošlog leta doveli Nejmara, a ovog Luisa Suareza, ali nijedan od ove dvojice skupo plaćenih pojačanja nije mogao da nastupi na startu sezone. Međutim, to je bila idealna prilika da Luis Enrike gurne u vatru juniorskog reprezentativca Španije poreklom iz Maroka El Hadadija, koji za šest dana puni 19 godina.- O ovome sam sanjao ceo život i još ne mogu da poverujem da je stvarnost! Debitovao sam za Barselonu, pored Lea Mesija i Inijeste, i postigao pogodak. Sve se desilo munjevito. Pre četiri godine sam počeo da igram u mlađim kategorijama Barselone, a prošle sezone sam nastupao za B tim i ne mogu da opišem svoja osećanja - rekao je 19-godišnji napadač Katalonaca, koga je prošle sezone u Barseloni B trenirao sadašnji šef stručnog štaba Luis Enrike.

Ova nosi sreću... Crna mačka na Nou kampu
Ova nosi sreću... Crna mačka na Nou kampu

Nepozvani gostCRNA MAČKA IZMALERISALA ELČETokom prvog dela utakmice na Nou kampu na teren je utrčala crna mačka i žestoko izmalersiala fudbalere Elčea. Mesi je načeo goste pogotkom u 42. minutu, ali je 120 sekundi kasnije „blaugrana“ ostala sa igračem manje zbog isključenja Maskerana. Mnogi su tada pomislili da je mačka donela lošu sreću domaćinu, ali je u prvim sekundama drugog dela El Hadadi udvostručio prednost, a Mesi drugim golom na utakmici u 63. minutu zapečatio sudbinu gostiju iz Elčea.

Ukupno 13 akademacaU POSTAVI ŠESTORICA IZ LA MASIJENa terenu Nou kampa preksinoć su startnu postavu činila šestorica fudbalera, koji su ponikli u „La Masiji“, dok je cela klupa bila puna Barsinih akademaca. Leo Mesi, Munir el Hadadi, Rafinja, Anders Inijesta, Serhio Buskets i Žordi Alba su ponikli u školi fudbala katalonskog kluba, dok su ostatak startne postave činili Ivan Rakitić, Havijer Maskerano, Dani Alveš, Žeremi Matije i golman Klaudijo Bravo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track