DI MARIJA TVRDI: Iz Reala mi poručili da ne igram u finalu Mundijala, ali sam zahtev pocepao!

Otkrivena istina

DI MARIJA TVRDI: Iz Reala mi poručili da ne igram u finalu Mundijala, ali sam zahtev pocepao!

Fudbal -
Argentinac je definitivno bio u veoma lošim odnosima sa upravom Real Madrida

Anhel Di Marija je bio pokretačka snaga Real Madrida prošle sezone i selekcije Argentine na minulom Mundijalu.

"Gaučosima" je išlo veoma dobro sve do četvrtfinala, kada se Anhel povredio, te propustio ostatak turnira koji je mogao biti zlatnim slovima upisan u istoriji ove zemlje. Ipak, nakon njegove povrede, Argentina nije mogla do titule, iako je malo nedostajalo.

Dva meseca kasnije, nakon odlaska iz Madrida, Anhel je otkrio šta se dešavalo na sam dan finala.

"Tog dana, oko 11 sati prepodne stiglo mi je pismo iz Madrida. Finale se igralo u 16 časova, a u pismu je pisalo da ne bi trebalo da igram finale jer rizikujem povredu", rekao je Di Marija.

"Pocepao sam odmah to pismo, to se njih nije ticalo. To je bila odluka mog selektora Sabelje, a ne Madrida. Ja sam bio svestan da bih mogao da počnem meč ali i da ga napustim nakon 15 minuta i tako ostavim svoj tim u nevolji. Zato nisam igrao, a ne zbog Realovog zahteva", dodao je on.

"Nisam ja ni želeo da odem iz Reala, ali sam otišao jer sam očigledno bio nepoželjan. Nije tačno da sam tražio da imam platu kao Ronaldo, jer za tako nešto sam morao da osvojim Mundijal i da dobijem Zlatnu loptu, pa tek onda da tražim. To jednostavno nije istina i ne znam zašto tako govore o meni", zaključio je Argentinac, stavivši tačku na dramu o odlasku iz Reala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track