UŽIVO BLOG: Francuska, Španija, Slovenija i SAD u četvrtfinalu
Foto: Fiba

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO BLOG: Francuska, Španija, Slovenija i SAD u četvrtfinalu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

00:00 - Francuska, Španija, Slovenija i SAD u četvrtfinaluKošarkaši Francuske, Španije, SAD i Slovenije plasirali su se danas u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Španiji, dok su preostali mečevi osmine finala na programu sutra. Rezultati današnjih utakmica osmine finala: SAD - Meksiko 86:63 Hrvatska - Francuska 64:69 Slovenija - Dominikanska R. 71:61 Španija - Senegal 89:56 Sutra: Grčka - Srbija Litvanija - Novi Zeland Turska - Australija Brazil - Argentina Parovi četvrtfinala: Španija - Francuska SAD - Slovenija23:53 - Španija u četvrtfinalu posle pobede nad SenegalomKošarkaška reprezentacija Španije plasirala se danas u četvrtfinale Svetskog prvenstva čiji je domaćin, pošto je u Madridu pobedila Senegal sa 89:56 (23:17, 18:11, 21:15, 27:13). Španija će u četvrtfinalu igrati protiv evropskog prvaka Francuske, koja je ranije danas pobedila Hrvatsku. Najefikasniji u pobedničkom meču bio je Pau Gasol sa 17 poena, dok je Mohamed Faje postigao 12 za Senegal.

22:35 - Repeša: Nema govora o ostavciSelektor košarkaša Hrvatske Jasmin Repeša rekao je da je razočaran eliminacijom u osmini finala Svetskog prvenstva i da nije vreme da se razgovara o ostavci. Hrvatska je poražena od Francuske rezultatom 69:64. "Nisam zadovoljan. Mislim da je trebalo bolje da izgledamo, ali su momci dali sve od sebe. Imali smo mnogo oscilacija što je na ovom nivou apsolutno nedopustivo. Ne želim da tražim nikakve alibije. Želim samo da kažem da sam ponosan na ove momke koji su dali sve od sebe. Neke stvari su mogle i morale biti bolje, ali nisu otišle onako kako smo želeli, hteli i nameravali", rekao je Repeša.21:55 - Slovenci idu na AmerikanceKošarkaši Slovenije plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Španiji pošto su večeras u osmini finala nadigrali selekciji Dominikanske Republike 71:61. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Zoran Dragič sa 18 poean, dok je Goran Dragič dodao 12. U poraženom timu najbolji je bio Feldein sa 18 poena. Slovenija će u četvrtfinalu igrati protiv selekcija SAD-a nadigrala Meksiko 86:63.21:24 - Ronaldo: Moji komentari nisu dobro shvaćeniFudbaler Reala Kristijano Ronaldo rekao je da je 100 odsto uz predsednika Florentina Pereza istakavši da su njegovi komentari shvaćeni pogrešno. Najbolji igrač sveta rekao je pre nekoliko dana da ne razume odluku kluba da Ćabija Alonsa i Anhela di Mariju zamene Toni Kros i Hames Rodriges. "Moji komentari nisu dobro shvaćeni, pa je od svega ispao veliki nesporazum. Čuo sam šta je predsednik rekao i slažem se sa njim 100 odsto. Novi saigrači su sjajni i sa njima imamo sjajan tim. Napred Madrid!", rekao je Ronaldo.

20:50 - Košarkašice Srbije treće na turniru u MursijiŽenska seniorska košarkaška reprezentacija Srbije zauzela je treće mesto na turniru u Mursiji, pošto je poslednjeg dana poražena od selekcije Japana sa 85:64 (20:14, 10:19, 31:17, 24:14). Izabranice Marine Maljković su u prvom kolu izgubile od Španije sa 79:66, dok su protiv Angole bile ubedljive - 81:57. Najefikasnija u srpskom timu bila je Milica Dabović sa 14 poena, 13 je postigla Tijana Ajduković, dok je 10 ubacila Ana Dabović. U nastavku priprema za SP u Turskoj najbolje srpske košarkašice putuju u Francusku gde će 10. septembra imati priliku da ponovo odmere snage sa Japanom i dva dana kasnije sa domaćom selekcijom. SP biće održano od 27. septembra do 5. oktobra u Turskoj, a Srbija će igrati u grupi D sa reprezentacijama SAD, Kine i Angole.

20:20 - Katarin umalo ugrozio rekord SotomajoraKatarski atletičar Mutaz Ese Baršim pobedio je na mitingu u Briselu u skoku u vis, pošto je preskočio 2,43 metara što je drugi rezultat svih vremena. Aktuelni rekord drži Havijer Sotomajor (2.45m).

http://www.youtube.com/watch?v=SDsSuvnwt2U
19:45 - Federer: Čilić je sličan Monfisu

19:05 - Lampard se povukao iz reprezentacije zbog Tonija AdamsaEngleski fudbaler Frenk Lampard otkrio je da je shvatio da je vreme da prestane da igra za reprezentaciju kada je čuo da njegov mladi saigrač nije znao ko je Toni Adams. Nekadašnji vezni igrač Čelsija otkrio je engleskim medijima da je tokom jednog razgovora pomenuo legendu Arsenala i engleske reprezentacije, a da 19-godišnji Luk Šo nije znao o kome se radi. "Ćaskao sam sa Lukom i pomenuo sam Tonija Adamsa, a on nije znao o kome pričam. Pitao sam ga "je l" se ti zezaš sa mnom?", a on me pitao za koga je Adams igrao. Tada sam znao da je vreme da se povučem", rekao je Lampard. 18:40 - Takinardi hvali PogbuLegenda Juventusa Alesio Takinardi smatra da Pol Pogba da ima potencijal da postane novi Zinedin Zidan. "Pogba je nebrušeni dijamant. Izrastao je u razornog igrača. Kada sam ga gledao prvi put, bilo mi je jasno da je izuzetan igrač. On ima mogućnost da komplikovane i kompleksne situacije na terenu jednim potezom pretvori u prednost za svoj tim. Pre nego što sam gledao njega, samo četvorica igrača bila su sposobna za tako nešto – Huan Roman Rikelme u Viljarealu, Zinedin Zidan i Alesandro del Pjero u Juventusu i Frančesko Toti. Postoje veznjaci koji su obeležavali fudbalske ere, a smatram da period Pogbe tek dolazi. On je veznjak kog svaki trener želi u svom timu, jer je opasan u oba smera", rekao je Takinardi.18:20 - Ibrahimović: Još niste sve videliŠvedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović izjavio je da postao najbolji strelac nacionalnog tima zahvaljujući Fabiju Kapelu. Ibrahimović je na 99 mečeva za Švedsku postigao tačno 50 golova. "Postao sam odličan strelac kada sam sarađivao sa Kapelom. Kada sam igrao za Juventus pustio mi je video Marka van Bastena i rekao mi je: Možeš i ti ovako. Učio sam mnogo o fudbalu", rekao je Ibrahimović i dodao:"Ništa još niste videli. Još uvek niste videli sve od mene. Još uvek imam mnogo toga da pokažem".

17:40 - Amerikanci bez problema u četvrtfinalu SPKošarkaška reprezentacija SAD prva je izborila plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je u Barseloni, u meču osmine finala, pobedila selekciju Meksika sa 86:63 (23:13, 19:14, 24:11, 20:25). Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stiven Kari sa 20 poena, a dvocifren učinak imali su Tompson (15), Harden (12), Kazins (11) i Gej (10). Selekcija SAD će u borbi za polufinale igrati protiv pobednika meča Dominikanska Republika - Slovenija, koji se igra večeras od 20 sati. U ostalim utakmicama osmine finala sastaju se: Francuska - Hrvatska (18), Španija - Senegal (22), dok su sutra igraju Novi Zeland - Litvanija (16), Srbija - Grčka (18), Turska - Australija (20) i Brazil - Argentina (22).

16:50 - Luis Hamilton na pol poziciji za VN ItalijeBritanski vozač Formule 1 Luis Hamilton osvojio je danas pol poziciju za Veliku nagradu Italije koja se vozi sutra na stazi u Monci. Kao drugi startovaće vodeći u svetskom šampionatu Nemac Niko Rozberg. Iz drugog startnog reda krenuće vozači Vilijamsa Vlateri Botas i Felipe Masa. Ovo je peta pol pozicija za Hamiltona ove sezone.

15:20 - Brazilske medije nije impresionirala pobeda nad KolumbijomBrazilski mediji ostali su hladni posle pobede fudbalske reprezentacije nas Kolumbijom od 1:0 u prijateljskom meču, uz zajednicku ocenu da se ništa bitno nije promenilo u igri "karioka" od debakla na Mundijalu. Nejmar je bio strelac jedinog gola i upravo njega su brazilski listovi oznacili kao "jedino vrednog" u čitavom timu."Malo je tu bilo sambe i salse, a jedino je staru dobru pesmu otpevao Nejmar", kritičan je sportski dnevni list "Lance".Dnevni list koji izlazi u Riju "O dia" je još kritičniji u svom osvrtu na utakmicu koja je barem formalno ublažila rane sa Mundijala na kojem je Brazill u polufinalu doživeo ponižavajući poraz od 7:1 protiv Nemačke."Brazil je ostao isti - ima samo Nejmara", ističe list, ali priznaje da je tokom meča bilo nekih perioda dobre igre."Globo" se pridružio horu brazilskih medija koji kritikuju neinventinvnost u igri Brazilaca."Počevši novu eru sa Dungom, koji je smenjen posle poraza u četvrtfinalu Mundijala 2010. protiv Holandije, da bi se vratio na kormilo Brazila pre šest nedelja, umesto Luisa Felipea Skolarija, Brazil je malo toga pokazao na terenu. Kao da nema nikog drugog osim Nejmara", kaže Globo.

14:38 - Zlato i dve bronze za veslače prvog dana u VišegraduSrpska veslačka reprezentacija osvojila je tri odličja prvog dana Balkanskog prvenstva u Višegradu – juniorski četverac bez kormilara osvojio zlato, a bronze pripale juniorskom dubl skulu i juniorskom ženskom četverac skuluU jakoj konkurenciji osam zemalja zlatne medalje domogao se juniorski četverac bez kormilara Zoran Rajić, Marko Ristić, Dušan Slavnić, Uroš Dimitrijević koji je s vremenom 6:34,89 trijumfovao u ovoj disciplini. Bronzana odličja pripala su, takođe, juniorskim posadama. Milan Mijić i Filip Prodanović s rezultatom 7:08,06 bio je treći u konkurenciji dubl skulova kod kojih je najbolji bio čamac Grčke, dok je ženski četverac skul Miona Mitrović, Milica Slijepčević, Svetlana Ristin, Ana Milinković osvojio bronzano odličje s vremenom 7:36.78. Zlato u ovoj disciplini pripalo je posadi Grčke.

14:04 - Predrag Kovačević odbranio titulu svetskog šampionaSrpski bokser, Predrag Kovačević, odbranio je sinoć titulu svetskog šampiona u VBU (WBU) verziji polusrednje kategorije. Nakon velikog uspeha i osvajanja svetske titule u maju ove godine, pobedom tehničkim nokautom u trećoj rundi nad nemačkim bokserom Omerom Sijalom, sinoćni izazivač bio je borac iz Mađarske. Meč je održan u SRK "Sunčana reka" u Banji Koviljači pred više hiljada ljudi.Nakon 12 rundi spektakularne borbe i potpune nadmoći našeg boksera sudije nisu imale težak zadatak. Jednoglasno, i ubedljivim rezultatom, sudije su donele odluku da pojas ostaje u posedu našeg šampiona.13:32 - FSS i Karadžić apeluju za fer plejFudbalski savez Srbije i predsednik Tomislav Karadžić, apeluju na igrače, sudije, navijače i zvaničnike širom zemlje da pomognu, pohvale i promovišu duh fer pleja.Ove godine FIFA 18. put obeležava fer plej dan, u periodu kada se igraju utakmice kvalifikacija za prvenstvo Evrope, od 1. do 9. septembra. Ova inicijativa ima ličnu podršku predsednika FIFA Sepa Blatera, kaže se u saopštenju FSS."Fer plej je od suštinskog značaja za sport i za svakoga ko je uključen fudbalsku igru. Moramo da negujemo prave sportske vrednosti i neumorno radimo kako bi fair plej u našem sportu bio maksimalno poštovan. Apelujemo na sve ljubitelje fudbala u Srbiji da nam pomognu da na pravi način obeležmo FIFA fer plej dan", poručio je Karadžić dan uoči prijateljske utakmice između Srbije i Francuske, u nedelju od 20,45 sati na stadionu Partizana.

12:56 - Čačak domaćin prvenstva Srbije u biciklizmuSutra će u Čačku biti održano prvenstvo Srbije u biciklizmu u disciplinama brdska i kriterijumska vožnja, a organizatori su BK Borac i Biciklistički savez Srbije. Okupljanje takmičara i podela startnih brojeva zakazani su za nedelju, 7. septembar od 9 do 10:30 sati, a potom će karavan u zatvorenoj vožnji poći ka zvaničnom startu brdskog prvenstva u Beljini. Staza je na lokalnom putu Beljina-Guča preko Pridvorice i Tijanja, do prevoja na planini Jelici.

12:31 - Luksemburgo bio na meti napada naoružanog razbojnikaBivši selektor Brazila i aktuelni trener Flamenga Vanderlej Luksemburgo bio je na meti napada naoružanog razbojnika, iz kojeg je izašao nepovređen. Kako prenose brazilski mediji, Luksemburgu je uperio pištolj u lice naoružani motociklista, dok je automobilom čekao na semaforu, idući na trening. Kako je Luksemburgo rekao, naoružani čovek mu je tada oteo ručni sat. On je rekao medijima da svakodnevno ide i vraća se sa treninga bindiranim automobilom, ali da je tog dana odlučio da se vozi drugim kolima.

12:08 - Vilijams pobedila Makarovu za finale US OpenaNajbolja teniserka sveta Serena Vlijams plasirala se u finale Otvorenog prvenstva SAD savladavši večeras u polufinalnom meču Ruskinju Jekaterinu Makarovu u dva seta - 6:1, 6:3. Amerikanka je superiornom igrom izborila priliku da se bori za šesti trofej na poslednjem gren slemu sezone, treći zaredom. Vilijams je Makarovu prosto zbrisala sa terena nakon samo 62 minuta igre i u finalu, u nedelju, sastaje se sa Dankinjom Karolinom Voznjacki. Danska teniserka prošla je u finale nakon što joj je Kineskinja Šuai Peng predala polufinalni meč zbog problema sa grčevima u drugom setu, a pri vođstvu Voznjacki sa 7:6 (7:1), 4:3. Ukoliko Vilijams pobedi Dankinju u finalu postaće prva teniserka od Kris Evert 1970. godine sa tri uzastopne titule na US Openu.

12:00 - Kjelini propusta meč sa Norveškom Ključni defanzivac italijanske fudbalske reprezentacije Đorđo Kjelini propustiće zbog povrede lista leve noge prvi kvalifikacioni meč prvenstva Evrope protiv Norveške u utorak. Kjelini iz predostrožnosti zbog povrede nije igrao ni u pobedi Italije protiv Holandije od 2:0 u prijateljskom meču odigranom ove nedelje. Italijani su već bez centralnog beka Andree Berzaljija, koji je u julu imao operaciju desne pete. Takođe, napadač Mario Baloteli je suspendovan, kao i Klaudio Markizio. Napadač Stefan El Šaravi je pod znakom pitanja zbog povrede levog skočnog zgloba.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track