KAKAV SASTAV GIBRALTARA: Na golu vatrogasac, a u napadu špediter
Foto: Reuters

Početni sastav sa samo dva profesionalna fudbalera

KAKAV SASTAV GIBRALTARA: Na golu vatrogasac, a u napadu špediter

Fudbal -
Gibraltar po prvi put u istoriji igra kvalifikacije za EP, a na svom terenu doživeo je debakl. Nedelja, 7. septembra bio je istorijski dan za Gibraltar, koji ima oko 30.000 stanovnika

GIBRALTAR - Fudbalska reprezentacija Gibraltara debitovala je ubedljvim porazom od Poljske rezultatom 7:0 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.Gibraltar po prvi put u istoriji igra kvalifikacije za EP, a na svom terenu doživeo je debakl. Nedelja, 7. septembra bio je istorijski dan za Gibraltar, koji ima oko 30.000 stanovnika.Međutim, pažnju svetske javnosti izazvala su zanimanja startne postave ove selekcije. Gibraltar je igrao u formaciji 4-1-4-1. Početni sastav je bio sledeći: J. Perez, J. Čipolina, Artel, R. Čipolina, Vajsman, B. Perez, Volker, Bado, L. Kaskiaro, K. Kaskiaro. U startnoj postavi Gibraltara bila su samo dva profesionalna fudbalera, jer većina njih igra amaterski fudbal.

Prema zanimanjima sastav Gibraltara izgleda ovako: Vatrogasac, fudbaler, carinik, direktor privatne firme, administrator, policajac, policajac, skladištar, fudbaler, električar, špediter.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track