SRBIN NA KLUPI LEJKERSA: Kokoškov će trenirati Kobija Brajanta?
Foto: Fonet

Pomagaće Bajronu Skotu

SRBIN NA KLUPI LEJKERSA: Kokoškov će trenirati Kobija Brajanta?

Košarka -
Kokoškov je prošle sezone bio asistent Marku Braunu u Klivlendu, a radi i kao selektor Gruzije, koju je kroz kvalifikacije odveo do Evropskog prvenstva sledeće godine. Kokoškov više od decenije radi u NBA

BEOGRAD - Srpski košarkaški trener Igor Kokoškov preći će u Los Anđeles Lejkerse.Kokoškov bi trebalo da postane pomoćnik treneru Lejkersa Bajronu Skotu. Zbog vremenske razlike potvrda ove vesti bi trebalo da stigne kasnije u toku dana. Kokoškov je prošle sezone bio asistent Marku Braunu u Klivlendu, a radi i kao selektor Gruzije, koju je kroz kvalifikacije odveo do Evropskog prvenstva sledeće godine. Kokoškov više od decenije radi u NBA.

Od 2000. do 2003. bio je pomoćnik u Klipersima, a posle toga je proveo pet godina u Detroitu i tamo osvojio titulu. Sledećih pet sezona je proveo u Feniksu, a prošlu sezonu u Klivlendu. Ovaj 42-godišnji trener je karijeru u Americi počeo na Koledžu Misuri 1999. Selektor Gruzije je od 2008. Pomoćni trener Lejkersa trenutno je Džoni Dejvis, a sa igračima rade i Leri Luis i Mark Madsen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track