Opet pada Marakana

Spremni za novi trijumf

Opet pada Marakana

Fudbal -
Fudbaleri Partizana i u današnjem polufinalu Kupa žele da produže seriju pobeda nad „večitim rivalom”

Nisu im dosadile pobede!

Fudbaleri Partizana poslednje četiri godine ne znaju za neuspeh u duelima protiv Crvene zvezde, pa u skladu s tom tradicijom veruju da će i u predstojećem dvomeču biti uspešniji od velikog rivala. Prošle godine ih je u jednom kup susretu porazio tim s Marakane, što u ukupnom skoru nije imalo negativan efekat, pa u Humskoj nemaju ništa protiv da se isti scenario ponovi i ove sezone.

Lola: Biće gotovo već danas

Nije Milan Smiljanić u poslednje vreme mnogo igrao za Partizan, ali svi u Humskoj znaju da u mečevima protiv Crvene zvezde na njega mogu da se oslone 100 odsto.
- Očekujem da već danas rešimo ovo polufinale. Bolji smo do rivala i verujem da ćemo to pokazati, jer smo trijumfovali u poslednja tri derbija na Marakani, a današnjim trijumfom praktično bismo obezbedili prolaz - kaže popularni Lola.
- Kup je specifično takmičenje, odlučuju nijanse, a glavni cilj je u dve utakmice obezbediti prolaz u finale. Istina je da imamo dobru seriju u mečevima s Crvenom zvezdom, ali od istorije i prošlosti ne možemo da živimo, kao što ne možemo ni da utičemo na buduće mečeve. Dakle, na nama je da tokom današnjih 90 minuta budemo maksimalno koncentrisani i da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat pred revanš na našem stadionu - kaže defanzivac branioca trofeja Nemanja Rnić.
Ubitačnu seriju u mečevima protiv Crvene zvezde ima i Stefan Babović, koji je još u mlađim kategorijama kluba iz Humske znao samo za uspeh u mečevima s „večitim rivalom”.
- Sama ta činjenica može da bude prednost, ali i mana. Zvezda je veoma motivisana da nas konačno pobedi, odnosno da prekine našu dominaciju, a mi želimo da je nastavimo. Na mečevima kao što je ovaj možemo da gledamo sjajnu igru, a isto tako može se očekivati i ružan fudbal. Sigurno će biti mnogo tenzija zbog želje za pobedom i što boljim rezultatom pred revanš - kaže Babović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track