Savić u zatvoru

Švajcarci mu presudili

Savić u zatvoru

Fudbal -
Fudbaler srpskog porekla osuđen na tri godine zbog dilovanja 1,2 kg kokaina

Zanemario je taktiku.

Ciriški okružni sud poslao je bivšeg švajcarskog reprezentativca srpskog porekla Nenada Savića na desetomesečnu robiju pošto su ga proglasili krivim po svim tačkama optužnice koje su ga dovodile u vezu s prodajom droge.

Predsednik Savićevog kluba: Pogrešan put

Predsednik prvog Savićevog kluba Dijetikona Armando Stolc izjavio je da je njegov bivši igrač izabrao pogrešan način da sebi obezbedi egzistenciju.
- Nenad je bio tehnički sjajno obučen. Mogao je lako da čita igru, bio je uspešan i imao je dobru platu. Mislim da se uhvatio droge jer je shvatio da njegova karijera neće dugo trajati, a on je želeo život na visokoj nozi i standard fudbalske zvezde. To je, naravno, bio pogrešan put - rekao je Stolc.
Tužilaštvo
je tražilo kaznu od tri godine zatvora, ali su sudije procenile da će odležanih deset meseci iza rešetaka i preostalih 26 meseci u kućnom pritvoru biti primereniji njegovim nedelima.
Saviću se stavlja na dušu da je preprodavao 1,2 kilograma kokaina izmešanog s mlekom u prahu, od čega je zaradio 27.500 franaka, dok prodaja dva kilograma marihuane nije dokazana u sudskom postupku. Zajedno sa Savićem na zatvorsku kaznu osuđen je i njegov drug iz detinjstva koji je učestvovao u dilovanju kokaina.
Presudom je stavljena tačka na karijeru koja je, prema prvim prognozama stručnjaka, mogla da bude trofejna. Savić je kao tinejdžer iz Ksamaksa prešao u redove najboljeg švajcarskog kluba Bazela, za koji je zaigrao u Ligi šampiona 2002. godine. Nakon meteorskog uspona usledio je period stagnacije, pa lutanja od kluba do kluba, da bi 2009. godine odigrao poslednje mečeve kao profesionalac u dresu izraelskog Hapoel Ironi Kirjata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track