Gigs: Del Pjero bolji od Mesija

Gigs: Del Pjero bolji od Mesija

Fudbal -
Gigs je ocenio i da Argentinac Lionel Mesi mora da ostvari uspeh i sa reprezentacijom kako bi se svrstao među najbolje igrače

LONDON - Legendarni igrač Mančester junajteda Rajan Gigs rekao je da je za njega Alesandro del Pjero najbolji italijanski fudbaler.

"Ta ekipa Juventusa iz 90-ih godina prošlog veka je stvarno bila fantastična. Del Pjero je najbolji italijanski igrač, mi smo istih godina i pratim celu njegovu karijeru", rekao je Gigs za "Gazetu delo sport".

Velški internacionalac priznao je da su mu najteži protivnici bili Li Dikson iz Arsenala i Havijer Zaneti iz Intera.

"Sećam se da sam protiv Zanetija prvi put imao direktne duele 1999. u četvrtfinalu Lige šampiona. Bio je sjajan, brz, jak i veoma inteligentan. Nakon toga smo igrali još par puta, radi se o sjajnom protivniku", naveo je Gigs.

Velšanin je istakao da je glavni favorit za osvajanje titule prvaka Evrope selekcija Španije.

"Pored Španaca, najveći favorit je Nemačka. Slede Francuska, Italija i Holandije. U ovom trenutku ne mogu da zamislim da Engleska osvoji taj trofej, jer još nemaju ni selektora, a tu je i suspenzija Vejna Runija", objasnio je trofejni fudbaler.

Gigs je ocenio i da Argentinac Lionel Mesi mora da ostvari uspeh i sa reprezentacijom kako bi se svrstao među najbolje igrače.

"On je, bez sumnje, najbolji na svetu u ovom trenutku. Postiže mnogo golova, praktično svake nedelje igra na vrhunskom nivou. Ipak, Pele i Maradona su sa reprezenacijama bili svetski šampioni. Kada Mesi osvoji titulu na Mundijalu, staće uz rame ovim velikanima", istakao je on.

Gigs je dodao i da očekuje da pitanje prvaka Engleske bude rešeno 30. aprila u velikom derbiju Mančestera između Junajteda i Sitija.

"Mi smo iskusniju, ali igrači Sitija su gladni trofeja. Ako se ovako nastavi u Premijer ligi, o tituli ćemo odlučiti u derbiju", zaključio je Gigs, čija ekipa ima tri boda više od drugoplasiranog Sitija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track