Ratovi zvezda

Milan - Barselona (20.45)

Ratovi zvezda

Fudbal -
Derbi četvrtfinala Lige šampiona donosi susret desetostrukih osvajača ovog takmičenja

Sudar titana.Fudbaleri Milana dva puta su bili bolji od Barselone u finalima Lige šampiona i Kupa UEFA, ali Katalonci su do pretposlednje titule prvaka Evrope došli tako što su eliminisali roso-nere u polufinalu takmičenja!

Žreb je hteo da se dva evropska giganta ove sezone sastanu već u četvrtfinalu Lige šampiona, a večeras (20.45) Milanezi će pokušati da savladaju Katalonce na San Siru prvi put posle sedam i po godina.- Igra Barselona je iz neke druge fudbalske vasione. Oni zaista igraju najbolji fudbal u Evropi. Međutim, daleko od toga da mislim da su nepobedivi. Verujem da posedujemo kvalitet da ih savladamo u Milanu, a šta će biti na Nou kampu, videćemo - kaže Alegri.Katalonci stižu u Milano bez Erika Abidala, koji je juče otišao na transplantaciju jetre.Takođe, Gvardiola ne može da računa na Adrijana i Davida Vilju, ali njegov najbolji napadač Lionel Mesi možda već večeras sruši rekord po broju golova u Ligi šampiona u jednoj sezoni.- Rekordi me ne zanimaju. To sam ponovio nekoliko puta. Najvažnije mi je da moj tim pobeđuje - rekao je najbolji fudbaler planete.

Riberi: Idemo daljeRetko kad se dešava da se u četvrtfinalu Lige šampiona sastanu dve ekipe s potpuno različitim formama. Bajern ima pet vezanih pobeda u svim takmičenjima, dok Marsej nema trijumf na prethodnih osam utakmica. Pored toga, Bavarci su na tri meča postigli neverovatnih 20 golova, pa bivši igrač ekipe s Veledroma tvrdi da će polufinalista biti rešen već posle prvog meča.- Za ekipu poput Bajerna dva-tri loša rezultata su ozbiljan problem. Sad kad smo izašli iz krize, mislim da niko ne može da nas zaustavi - kaže Frank Riberi.Zanimljivosti o okršajima Milana i Barse 4:5 u 13 međusobnih duela uz četiri remija♦ Milan nema pobedu na prethodna četiri meča na San Siru protiv Španaca 350 utakmica roso-neri su odigrali u takmičenjima pod okriljem UEFA♦ Milan nikad nije poražen na svom terenu u četvrtfinalu Lige šampiona 11 golova sa penala iz isto toliko pokušaja je ove sezone postigao Zlatan Ibrahimović ♦ Na osam mečeva LŠ Milan je primio 11 pogodaka više od bilo koje ekipe u četvrtfinalu5 poraza na 16 gostovanja u Italiji ima šampion Evrope♦ Ukoliko Barselona večeras primi pogodak, to će biti 400. gol koji su primili u UEFA takmičenjima 30 pogodaka u LŠ već su postigli Katalonci ove sezone♦ Samo dva poraza doživela je Barselona u prethodnih 56 utakmica 17 godina kapiten Barselone Karles Pujol nastupa za ovaj klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track