Novak i Gaskea bacio na pod
Foto: KURIR

odbrana

Novak i Gaskea bacio na pod

Tenis -
Samo u prvom setu Gaske je uspeo da donekle iznenadi Đokovića, već u drugom nastavku stvari su se brzo vratile na svoje mesto

MAJAMI - Samo u početku Rišar Gaske predstavljao je problem za Novaka Đokovića, namučivši pošteno najboljeg igrača sveta u prvom setu. Međjutim u drugom nastavku Novak je preuzeo kontrolu meča u svoje ruke i "veoma brzo"stigao do nove pobede 2:0(7:5, 6:3) na putu ka odbrani titule u Majamiju

Prvi set, muke Novakove

Veliki otpor pružio je Rišar Gaske prvom reketu sveta Novaku Đokoviću u meču 4. kola drugog mastersa sezone. Iako je Novak uknjižio prvi set u svoju krist 7:5, to je svakako uspeo teže nego što je očekivao.

Gaske je oduzeo Đokoviću servis već u trećem gemu, Novak je uzvratio u šestom da bi Gaske u devetom gemu imao čak tri brejk lopte. Na svu sreću po Novaka to nije uspeo da realizuje.

Izjednačena borba reklo bi se rovoska vođena je sve do završnice 12 gema kada je Đoković po ko zna koji put pokazao da je najbolji kada je najpotrebnije. Kada je izgledalo da je na pomolu taj- brejk, te da će osvajač prvog seta biti rešen i nadigravanju Novak je preuzeo kontrolu i u pravi čas brejknuo protivnika 7:5 za Novaka i 1:0 u setovima

Drugi set Novakova diktatura

Na svu sreću sve dileme oko neugodnog protivnika, Novak je uspešno počeo da rešava već u nastavku meča. Iako je u početku Gaske bio siguran na svom servisu, Novak je u četvrtom gemu napravio odlučujući iskorak. Osvojio je servis protivnika i prešao u vođstvo od 3:1. Potom je bio više nego siguran osvojivši s nulom peti gem na svoj servis za 4:1. Gaske je bio deffinitivno uzdrman, ali uspeva da smanji na 4:2.
Novak je opet nemilosdran na svom servisu i Gaske uspeva da osvoji samo jedan poen 5:2 za Noleta. Francuz je došao u situacjju da servira za opstanak u meču. Novak je dobro krenuo i uskoro stigao do dve brej-meč lopte.
Na žalost posle velike borbe nije uspeo da ih iskoristi 5:3 . Ali to je samo odložilo neminovno jer je Novak dobio priliku da servira za pobedu. Posle 100 minuta igre to mu je i pošlo za rukom. Đoković - Gaske 2:0(7:5, 6:3)
Prvi nosilac i branilac trofeja igraće u četvrtfinalu sa pobednikom meča 11. nosioca Huana Martina Del Potra i petog "kosturaša" Davida Ferera.
Ranije se u četvrtfinale plasirao Janko Tipsarević, koji je pobedio Grigora Dimitrova, takođe u dva seta, 7:6 i 6:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track