(VIDEO) UMALO OPŠTA TUČA: Bugari gađali Hrvate bakljama uz povike Jugoslavija
Foto: Twitter

Incidenti i na tribinama

(VIDEO) UMALO OPŠTA TUČA: Bugari gađali Hrvate bakljama uz povike Jugoslavija

Fudbal -
Sukobi huligana eskalirali su u 22. minutu kada su domaći navijači bakljama gađali oko 700 Hrvata i to uz povike Jugoslavija, Jugoslavija

SOFIJA – Duel fudbalskih reprezentacija Bugarske i Hrvatske pripao je "vatrenima", ali su utakmicu u Sofiji obeležili incidenti i žestoki sukobi navijača, kako na terenu, tako i van njega. Prvi sukob navijača Bugarske i Hrvatske dogodio se u četvrtak, kada su u Sofiji napadnuti gostujući navijači koji su se vraćali s treninga "vatrenih". Incidenata je bilo i neposredno pre početka utakmice kada su se navijači sukobili ispred stadiona Vasil Levski. Tada se jedna manja grupa Hrvata potukla se sa bugarskim navijačima među kojima su bili i Grobari.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Ništa bolje nije bilo ni na samim tribinala. Sukobi huligana eskalirali su u 22. minutu kada su domaći navijači, uglavnom pristalice CSKA iz Sofije, bakljama gađali oko 700 Hrvata. Gosti su odmah uzvratili istom merom, pa je meč prekinut na nekoliko minuta. Posle intervencije policije i apela samih fudbalera situacija se smirila i susret je nastavljen. Bugari su tokom utakmice Hrvatima skandirali "Jugoslavija, Jugoslavija" na šta su gostujući navijači odgovorili ironičnim aplauzom UEFA se takođe našla na udaru Bugara, koji su bili nezadovoljni suđenjem Španca Lahoza, pa su se sa tribina čuli i povici "UEFA, mafija".

http://www.youtube.com/watch?v=g1zXLH6dI5c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track