Luka Mitrović za Kurir: Da sam kapiten Zvezde saznao sam na Tviteru

Ekskluzivni intervju, novi lider crveno-belih

Luka Mitrović za Kurir: Da sam kapiten Zvezde saznao sam na Tviteru

Košarka -
Bio sam s reprezentacijom na pripremama. Trener je to saopštio, a neko od igrača je objavio na društvenoj mreži

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović (21) u intervju za Kurir priznao je da mu je žao što se nije našao na balkonu sa ostalim reprezentativcima posle osvajanja srebra na SP u Španiji. Talentovani igrač kazao je da je preko Tvitera saznao da će biti novi kapiten crveno-belih u ovoj sezoni.Kako gledaš na drugo mesto Srbije naših košarkaša, pogotovo kad se zna da si njima proveo cele pripreme?- Gledao sam sve utakmice, bili su sjajni. Tek sada vidim koliko mi je malo falilo da budem deo svega toga. Ostaje žal što nisam bio sa njima na balkonu jer to je san svakog igrača, ali i motiv da se za naredna velika takmičenja dokažem selektoru.Kakav je osećaj biti kapiten Crvene zvezde?- Prvi put se susrećem s takvom odgovornošću. Bio sam u juniorskoj konkurenciji, ali ovo je sasvim nešto drugo. Biti kapiten Zvezde je privilegija, prelep osećaj, ali i odgovornost.

Koliko ti traka stvara pritisak s obzirom na to da imaš samo 21 godinu?- Naravno da postoji jer ovaj klub ima uvek najveće ambicije, zbog čega mi ova traka daje dodatnu motivaciju. Za odluku da budem kapiten saznao sam preko Tvitera jer sam u tom periodu bio sa reprezentacijom Srbije na pripremama. Trener je to saopštio saigračima i novinarima, a neko je to zakačio na toj društvenoj mreži. Potom me je pozvao telefonom.Ko ti je bio idol od košarkaša dok si bio mlađi?- Imao sam priliku kao klinac da gledam generaciju naših košarkaša koji su osvojili SP i oni su mi bili idoli. To je bio jedan od razloga što sam ozbiljnije počeo da se bavim ovim sportom. Obučem dres Peđe Stojakovića i odem na trening. Kao i svi klinci, ložio sam se na Džordana.Tata i mama su ti takođe bili košarkaši. Koliko je to uticalo da se baviš ovim sportom?- Nikad na mene nisu vršili pritisak da krenem njihovim stopama. Uvek su mi govorili da sam treba da odlučim. Njima je najvažnije bilo da završim školu. Tek kada sam došao u Beograd, oni su malo popustili.

Pune tribineNIŠTA BEZ NAVIJAČAKoliko vam znači podrška sa tribina?- Strahovito, jer uz njihovu energiju sve je lakše. Čujem da se do 13. oktobra prodaju sezonske karte i pozivam da ih kupe - poručio je Mitrović.Inače, karte mogu da se nabave na tri ili šest mesečnih rata, bez kamate. Popust od 1.000 dinara predviđen je za one koji su ih imali prošle sezone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track