Stojković: Bili smo u grču do odluke UEFA, sad moramo pobediti Dance
Foto: Dado

Stojković: Bili smo u grču do odluke UEFA, sad moramo pobediti Dance

Fudbal -
Znamo da nam neće biti lako, ali smo navikli da idemo težim putem, kaže golman fudbalera Srbije

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković rekao je da su svi igrači posle prekinute kvalifikacione utakmice sa Albanijom bili u grču, sve dok nisu čuli odluku Evropske fudbalske unije (UEFA). "Pomorili smo se sa time i gledamo dalje. Želimo da se vratimo na one staze na kojima smo bili pre meča sa Albanijom. Ako pobedimo Dansku ponovo ćemo se uključiti u borbu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Znamo da nam neće biti lako protiv Danske, ali smo navikli da idemo težim putem", rekao je Stojković, a prenosi Fudbalski savez Srbije. Prekinuta utakmica fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije registrovana je službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, kojoj su oduzeta tri boda u kvalifikacijama, a naredna dva meča kao domaćin u Grupi I odigraće bez prisustva publike.

Stojković je kazao da ne očekuje mnogo od žalbe, koju je Fudbalski savez Srbije uputio UEFA na oduzimanje tri boda.

"Iskreno ne očekujem mnogo od te odluke, niti mnogo razmišljamo o tome. Nama je u glavi predstojeći susret sa Danskom, koji može da odredi naš dalji pravac u kvalifikacijama", rekao je Stojković.

On je rekao da će, iako je zaradio lakšu povredu, biti spreman za utakmicu s Danskom.

Vezni fudbaler Srboje Nemanja Gudelj je kazao da je saigračima u Holandiji morao da objašnjava šta se dogodilo na utakmice Srbije i Albanije.

"U Holandiji sam morao da objašnjavam šta se dogodilo na terenu. To se ne doživljava često na fudbalskim utakmicima. Bilo je kao na filmu. Holanđanima sam morao da objašnjavam celu pozadinu i detalje sa letelicom", rekao je Gudelj. On smatra da je pred Srbijom težak zadatak, jer su "orlovima" bodovi neophodni.

Desni bek reprezentacije Srbije Antonio Rukavina kazao je da meč sa danskom doživljava kao finale.

"Ova utakmica je za nas finale. Imamo pritisak vežnosti meča. Pobedom bi došli na svoje mesto, a imamo i iskustvo igranja pred praznim gledalištem", rekao je Rukavina.

Reprezentacija Srbije dočekaće u petak od 20.45 na stadionu Partizana Dansku u trećoj utakmici Grupe I kvalfikacija za EP 2016. u Francuskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track