PETAR ŠKULETIĆ ZA KURIR: Igrao bih za Srbiju, ali neću da se nudim!
Foto: Zorana Jevtic

Poseta našem listu: Napadač Partizana možda i postane „orao“

PETAR ŠKULETIĆ ZA KURIR: Igrao bih za Srbiju, ali neću da se nudim!

Fudbal -
On je zvanično je šesti najbolji strelac u Evropi sa 11 golova na 12 mečeva, a u Humskoj nema premca u poslednjih 20 godina

Zvaničan podatak kaže da je napadač Partizana Petar Škuletić sa 11 golova na 12 mečeva šesti najefikasniji fudbaler u Evropi ovog trenutka, a u intervjuu za Kurir prilikom posete našoj redakciji stameni centarfor priznaje da igra u životnoj formi.Kakav je osećaj kad si neko ko je po statistici najbolji napadač Partizan u poslednjih 20 godina?- Nalazim se na vrhuncu karijere i nadam se samo da će to potrajati još dugo. Eto, u nedavnom meču protiv Spartaka u Subotici zabeležio sam prvi het-trik i čak desnom nogom zatresao mrežu rivala. Ipak, glupo je da ja govorim o tome da neko ne pomisli da se hvalim.Forma u kojoj se nalaziš trebalo bi da ti garantuje mesto u reprezentaciji. Smeta li ti to što poziv još ne stiže?- Stalno me to pitaju i uvek ponavljam isto. Voleo bih da igram za reprezentaciju Srbije, ali neću da se nudim. Ćutim, radim svoj posao i fokusiran sam na igru u Partizanu.Ukoliko poziv ne stigne u skorije vreme, koliko je realno da ipak obučete dres Crne Gore?- Rođen sam u toj zemlji, mnogo je volim, možda čak više nego neko ko je sad tamo, ali ja sam Srbin i igrao bih jedino za Srbiju. Samo ne želim da neko ovo meša s politikom jer me ona ne zanima i bavim se samo sportom.Kojim tokom bi išla tvoja karijera da si kojim slučajem završio u Seltiku kao što je bilo planirano?- Bio sam tamo na probi, razgovarao s trenerom Gordonom Strahanom i vratio se zadovoljan u Beograd. Međutim, onog jutra kad je sve trebalo da se ozvaniči, tadašnji menadžer Nikola Damjanac rekao mi je da je sve propalo, a da ni on ne zna zašto. Tad mi je bilo krivo, ali danas ne žalim. Nastupam za klub koji volim, igram dobro, i to je pokazatelj da kad pošteno i naporno radiš, sve mora da ti se vrati.Slažeš li se da je preokret u tvojoj karijeri nastupio onda kad si počeo da sarađuješ s trenerom Markom Nikolićem?- Imao sam problema s navijačima u Vojvodini, a Marko mi je odmah po dolasku u Novi Sad dao šansu iako se pre toga nismo poznavali. Mislim da sam mu to vratio na adekvatan način, kako u Vojvodini tako i Partizanu.

Nezadrživ... Petar Škuletić u dresu Partizana
Nezadrživ... Petar Škuletić u dresu Partizana

Bez zacrtanih ciljevaNE OBEĆAVAM GOLOVEDosad si postigao 11 golova za crno-bele ove sezone. Kolikom kotom bi bio zadovoljan?- Kad sam došao u klub, rekao sam da ću postići deset golova do kraja prošle sezone, a bio sam strelac samo sedam puta, uz veliki broj asistencija. Sad nisam obećao ništa i dao sam 11 golova. Eto, obećavam da ću do odlaska na odmor imati još dve-tri asistencije.Uvek uz PartizanKOŠARKA PRE FUDBALAPratiš li mečeve Partizana u drugim sportovima?- Kao dete sam došao u Partizan i trudio sam se da idem na sve utakmice, mada sam redovniji bio na košarci nego na fudbalu. Sećam se da je iste noći kad smo igrali protiv Livorna u Humskoj bio basket protiv Makabija. Izašao sam ranije sa stadiona da stignem u halu i nisam video kako nam je golman Almunija dao gol u poslednjem minutu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track