I DALJE NEMA OSTAVKE: Savo čuva leđa Toletu
Foto: Beta MILAN OBRADOVIC

Tomislav Karadžić neće Advokatovim stopama

I DALJE NEMA OSTAVKE: Savo čuva leđa Toletu

Fudbal -
Pozadina Goran Milanović tvrdi da postavljanje Miloševića na mesto potpredsednika Saveza nije korak ka njegovom imenovanju u predsednika

Iznenadna odluka čelnika FSS da dosadašnjeg direktora reprezentativnih selekcija Savu Miloševića imenuju za potpredsednika Saveza ima jači eho u srpskoj sportskoj javnosti od odlaska selektora Dika Advokata. Stekao se utisak da je ovaj čin zapravo priprema za Savino skoro imenovanje u predsednika srpske „kuće fudbala“ umesto Tomislava Karadžića, ali izgleda da nije tako.Prema rečima jednog od potpredsednika FSS Gorana Milanovića, ovakva odluka proizašla je isključivo iz sportskih motiva jer je nekadašnji kapiten Srbije čovek od autoriteta.- Zaista nisam znao da je sve to tako protumačeno, ali to nije bila naša ideja. Želja je da se Savo Milošević kao istaknuti reprezentativac posveti radu sa seniorskom selekcijom, da razgovara s igračima i selektorom, a na kraju krajeva da dobije i pravni osnov da uđe u svlačionicu i razgovara s timom - objašnjava Milanović.Bolje sutraPrvi čovek Jagodine naglašava da se imenovanjem nekadašnjeg fudbalera Partizana na mesto potpredsednika FSS dobija mogućnost da nove selektore bira neko ko je u direktnom kontaktu s igračima.- Želimo da buduće selektore bira neko od bivših igrača, neko ko ima kredibilitet za to, a Milošević to sigurno jeste, mada neće tu biti potpuno sam. Naravno, baviće se i ostalim uzrastima, a u tome će mu pomagati Mitar Mrkela i Dragiša Binić, i uvereni smo da je to rešenje koje će doneti dobre rezultate u narednom periodu - kaže Milanović.Novi potpredsednik FSS Savo Milošević takođe negira da razmišlja o tome da zameni Tomislava Karadžića na čelu srpske „kuće fudbala“.Bez uticaja na izbor- Nisam imao nikakvog uticaja na ovaj moj izbor, pa stoga izostaje i želja da jednog dana budem predsednik, ali videćemo šta će biti. Samo znam da ću sad imati još više obaveza i neće biti vremena da se bavim nekim administrativnim stvarima u Savezu. Interes svih činilaca u srpskom fudbalu je da odemo na EP u Francusku - kaže Milošević.

Matija Nastasić
Matija Nastasić

Zbog lakših povredaPETORICA IGRAČA NAPUSTILA „ORLOVE“Na utakmici protiv Grčke reprezentacija Srbije biće lišena usluga Zdravka Kuzmanovića, Milana Biševca, Aleksandra Kolarova, Dušana Tadića i Matije Nastasića. Kako su saopštili iz Stare Pazove, razlog su povrede. Međutim, postoji crv sumnje da li su baš svi fudbaleri povređeni, posebno jer se u toku jučerašnjeg dana pojavila informacija da jedan igrač (nije imenovano koji) ne želi više da nosi dres „orlova“.- Niko od igrača nije zatražio da ide i ja nemam takve informacije - izjavio je Savo Milošević.

Nema više stranacaNOVI SELEKTOR BIĆE SRBINNije želeo Savo Milošević sinoć da govori na temu izbora selektora, već je taj razgovor ostavio za sredu, kad se ekipa vrati iz Grčke gde će tim voditi Ćurčić.- Više je nego jasno da ne razmišljam o strancu, ali ko god da dođe, neće imati imperativ plasmana u Francusku jer fudbal nije egzaktna nauka. Ipak, stanje u kojem se nalazimo neću da koristim kao opravdanje jer sam užasno ambiciozan i verujem u ovaj tim i uveren sam da mogu da se plasiraju za Francusku. I da se nešto razumemo, selektora biram isključivo ja i niko više, i sva je odgovornost na meni - istakao je Milošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track