HULIGANI SE VRAĆAJU DOMA: Hrvatski navijači na slobodi do suđenja
Foto: AP

Italijani popustili

HULIGANI SE VRAĆAJU DOMA: Hrvatski navijači na slobodi do suđenja

Fudbal -
Ranije je bilo najavljeno da će huligani odgovarati pred sudom u četvrtak zbog izazivanja nereda tokom kvalifikacione utakmice za evropsko prvenstvo na stadionu San Siro

ZAGREB - Petnaestorica hrvatskih navijača koji su uhapšeni zbog izazivanja nereda na fudbalskoj utakmici Italija - Hrvatska u nedelju u Milanu pušteni su kući i na slobodi će čekati suđenje u Italiji.

Portal index.hr prenosi informaciju hrvatskog konzulata u Milanu prema kojoj je nadležni sudija odlučio da "nema osnove za dalje zadržavanje u pritvoru petnaestorice hrvatskih državljana" i da će večeras biti pušteni kući.

"Oni su dužni da se odazovu na sudsku raspravu za koju će termin biti određen naknadno, a preti im kazna od šest meseci do pet godina zatvora", navodi hrvatski portal i dodaje da nijedan od njih ne sme tri godine prisustvovati fudbalskoj utakmici u zemljama Evropske unije.

Ranije je bilo najavljeno da će huligani odgovarati pred sudom u četvrtak zbog izazivanja nereda tokom kvalifikacione utakmice za evropsko prvenstvo na stadionu San Siro.

Uhapšeno je 16 navijača, a jedini maloletnik među njima već se vratio kući s roditeljima koji su u utorak došli po njega.

Zbog bakljade hrvatskih navijača meč protiv Italije drugi put je prekinut u 75. minutu, a veći neredi sprečeni su intervencijom policije, koja je izgrednike izbacila sa stadiona.

Prethodno su pristalice gostujućeg tima takođe ubacivali baklje na teren prilikom izjednačujućeg gola u 15 minutu, a nesportsko ponašanje nastavili su bodrenjem svoje ekipe uz ustaške povike "Za dom spremni" i "Ajmo ustaše".

Utakmica između reprezentacija Italije i Hrvatske završena je nerešenim rezultatom 1:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track