Zenga: Zvezda je najveća!

Iskreni Italijan – Intervju, Valter Zenga trener Al Nasra

Zenga: Zvezda je najveća!

Fudbal -
To je fantastičan kolektiv, zbog kojeg mi se i danas koža naježi, priznao italijanski fudbalski stručnjak

Govori istinu.Italijanski fudbalski trener Valter Zenga (52), koji je trenutno zaposlen u Al Nasru iz Dubaija, priznao je da je Crvena zvezda najveći klub koji je trenirao. U sezoni 2005/2006. doneo je crveno-belima duplu krunu, a godinu provedenu u Beogradu smatra najuspešnijom u svojoj trenerskoj karijeri.

♦ Kako vam je bilo u Srbiji?- Crvena zvezda je najveći klub koji sam trenirao. To je fantastičan kolektiv, zbog kojeg mi se i dan-danas koža naježi. Igrači Zvezde ljube dres u svlačionici pre izlaska na teren - rekao je Zenga u intervjuu za list Gazeta delo sport.

♦ Po čemu pamtite Crvenu zvezdu?- Predsednik je bio Piksi Stojković, izuzetan čovek. U drugom delu prvenstva nudio mi je dva telohranitelja, plašio se da će me napasti navijači Partizana.

♦ Sećate li se „večitog derbija“?- Beogradski derbi je najveće adrenalinsko iskustvo koje postoji. Dva stadiona su vrlo blizu, povezani jednom ulicom, koja je na dan utakmice zatvorena. Kad igramo u gostima, presvlačimo se na našem stadionu da bi se na njihov prevezli u blindiranom autobusu. Kad je meč gotov, vraćamo se na našu Marakanu, gde se tuširamo i pričamo s novinarima. Na neprijateljskoj teritoriji se ne ostaje ni minut duže nego što je neophodno.

♦ Zašto ste otišli iz Zvezde?- Zbog novca! Potičem iz siromašne porodice i kad sam dobio ponudu Gazijantepa, nisam puno razmišljao. Supruga Raluka mi je rekla da ne razmišljam. Piksi me je čekao, ali nisam hteo da se vraćam. Potpisao sam ugovor u Bejrutu. Znam da je moja žena veštica - nasmejao se Zenga.

♦ Zašto niste duže ostali u Turskoj?- Dobio sam bogatu ponudu Al Aina iz Emirata. Tada sam se ponašao kao crv. Muka mi je kada razmišljam o tome. Nije me krenulo, sve je pošlo naopako i zaslužio sam otkaz. Isto tako, naučio sam veliku školu - iskren je Zenga.

Inter je i dalje moj san♦ Hoćete li postati trener Intera, čiji ste gol branili od 1982. do 1994. godine?- Povratak u Inter za mene bi značio ispunjenje svih snova. Svi znaju da je u meni plavo-crna krv. Izabrao sam teži put kao trener. Ukoliko me Inter bude želeo, za njih ću uvek biti slobodan - kazao je Zenga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track