Teo, dokaze na sunce!

Negiraju krivicu

Teo, dokaze na sunce!

Fudbal -
FSS zatražio od genseka FIFpro da potkrepi svoje tvrdnje da u srpskom fudbalu ima nameštenih utakmica

Pretera ga Teo.Fudbalski savez Srbije reagovao je saopštenjem na najavu generalnog sekretara FIFpro Tea van Segelena da će uskoro započeti serija hapšenja u našoj zemlji zbog nameštanja utakmica. Za FSS su ocene Holanđanina neprihvatljive i štetne za srpski fudbal, zbog čega će se tražiti pravna zaštita od UEFA.

„Obraćanje Tea van Segelena još jednom nije bazirano na dokazima, već on ponovo svoje izjave bazira na, kako kaže, „razgovoru sa igračima“. On nanosi samo štetu našem klupskom fudbalu, zato će FSS već danas zatražiti zaštitu od UEFA. Ili će iznesene optužbe biti potkrepljene dokazima, ili će našem fudbalu biti ukazana pravna zaštita.

Svedoci smo niza neosnovanih napada od udruženja fudbalera FIFpro, kao i njihovih predstavnika predvođenih Mirkom Poledicom. Navodimo samo dešavanja iz prethodnih meseci.

„Van Segelen je optužio FSS zbog navodne suspenzije igrača Dragiše Pejovića. Kada je uvideo da dotični i dalje aktivno igra za FK Bane iz Raške, izvinjavao se pravdajući se netačnim informacijama koje je dobio iz Srbije.

Poledica je u intervjuu hrvatskim medijima rekao da postoji sprega između države, političara i FSS, koja stoji iza nameštanja rezultata, a u direktnom obraćanju nadležnima u UEFA zatražio je da Crvena zvezda ne dobije licencu za evropsko takmičenje. Poledica se u Briselu pojavio s Dragišom Pejovićem, koji je bez iznošenja dokaza, pričao o nameštanjima“, navodi se u saopštenju.

Van Segelen najavio velika hapšenja u Srbiji

Butorović: Gde su dosad?

Predsednik Vojvodine Ratko Butorović traži od FIFpro zaštitu kada menadžeri iz Švajcarske potpisuju „bezobrazne ugovore“ s njegovim mladim igračima.

- Slažem se da treba da se iskorene nepravilnosti iz srpskog fudbala, a ako gospodin Van Segelen ima neke dokaze, onda neka ih pokaže, pogotovo za FK Vojvodinu. Malo mi smeta kad se neko sa strane meša i priča kako smo mi u Srbiji najgori, dok niko od njih ne reaguje kad se našim klubovima duguje novac ili kad švajcarski menadžeri potpisuju bezobrazne ugovore s našom decom - kaže Butorović.

Bogićević: Ostajem u priči

Potencijalni kandidat za predsednika FK Partizan Miroslav Bogićević izjavio je da se ne plaši mogućih hapšenja povodom nameštanja utakmica u Srbiji.

- Ostajem u toj priči i sigurno ću biti kandidat. Tad sam rekao, a kažem i sad, da nećemo preduzimati ništa pre kraja aprila. Ne želimo da remetimo stabilnost kluba, kao ni pripreme igrača za predstojeće okršaje. Želimo da idemo normalnim putem, da ne bude nasilja niti bilo čega što je nemoralno ili protivzakonito - poručio je Bogićević.

Grubor: O čemu on to?

Gensek Partizana Darko Grubor nije bio preterano zainteresovan da odgovori na ispovest Van Segelena.

- Mi se ne prepoznajemo ni u jednom segmentu izjave gospodina Van Segelena i mislimo da sve ono što je rekao nema nikakve veze s Partizanom - kaže Darko Grubor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track