Niko nije kriv za Zvezdin dug od 50 miliona evra
Foto: Marina Lopicic.

Završena istraga o transferima igrača

Niko nije kriv za Zvezdin dug od 50 miliona evra

Fudbal -
Policija pročešljala više od 80 transfera i u njima nije našla ništa sumnjivo, saznajemo iz istrage

Završena je višemesečna istraga u vezi s poslovanjem FK Crvena zvezda u periodu od 2006. do 2012. godine. Policija je do detalja pročešljala više od 80 transfera i nije pronašla ništa nezakonito u njima, saznaje Kurir.Došlo se do zaključka da sve treba da se obustavi jer nisu pronađeni dokazi za pokretanje krivičnih prijava. To znači da neće biti optužnica za bivše predsednike crveno-belih Dragana Stojkovića, Toplicu Spasojevića, Dena Tanu i Vladana Lukića, kao i članove njihovih uprava, pre svih generalne sekretare Nebojšu Lekovića, Zorana Damjanovića, Sašu Kozića i Andriju Kleuta.

Tužilaštvo je primilo dokumentaciju, a potom obavilo informativne razgovore sa svim članovima tadašnje uprave kluba. Dug FK Crvena zvezda trenutno iznosi 54 miliona evra. Kako Kurir saznaje, kompletan dug nastao je na osnovu nedomaćinskog poslovanja, velikih troškova i malih prihoda i neracionalnog zaduživanja, što ne može da bude osnov za krivično gonjenje.Jednostavno, klub je daleko manje zarađivao nego što je trošio. Tako se potvrdilo da je Zvezdu ubilo to što je davala ogromnu platu igračima poput Ailtona, Suzukija, Lukaša, Jestrovića, Tričkovskog, Koromana, Žefersona, Bronovickog, Borhe, Pašeka, Evandra...

Pred skupštinuPROPAO SASTANAK S DELIJAMAGeneralni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić imao je dogovoren sastanak s Delijama u nedelju, ali do njega nije došlo. Funkcioner crveno-belih želeo je da vidi kako će se oni ponašati na predstojećoj skupštini 21. decembra. Isto očekuje i od sekcije veterana. Na skupštini bi trebalo da bude ozvaničena pobeda Svetozara Mijailovića i promena Statuta, po kojoj bi bila ustanovljena funkcija generalnog direktora na pet godina i na koju bi bio izabran Zvezdan Terzić. Planira se i uvođenje mesta zamenika predsednika, rezervisano za Slavišu Kokezu, takođe na pet godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track