SUROVA ISTINA: Fudbaleri spas od Zvezde traže među drugoligašima
Foto: Sasa Pavlic

Budzašto napuštaju Marakanu

SUROVA ISTINA: Fudbaleri spas od Zvezde traže među drugoligašima

Fudbal -
Posle Milijaša, Gogića i Rakića, ove zime je i Pečnik pojačao drugoligaša. Bajko ispada u drugu ligu Belgije
1 / 4 Foto: Sasa Pavlic

Čak četvorica igrača Crvene zvezde u poslednjih godinu dana otišla su u drugoligaške klubove, dok su neki spas potražili u klubovima koji se bore za opstanak u svojim zemljama. Perica Ognjenović, koji je svojevremeno s Marakane otišao u Real iz Madrida, i Goran Bunjevčević, koji je iz Zvezde otišao u Totenhem, tvrde za Kurir da je to posledica toga što klub iz Ljutice Bogdana godina nema rezultate u Evropi.

Goran Gogić Ðingdao (Kina) 350.000 €
Goran Gogić Ðingdao (Kina) 350.000 €

Kapiten Nenad Milijaš letos je otišao u drugu tursku ligu, u Manisu. Ove zime Nejc Pečnik je potpisao za japanskog drugoligaša Džef junajted, dok su Goran Gogić i Ðorđe Rakić završili transfere sa članom druge lige Kine, Ðingdaom. Boban Bajković i trener Slaviša Stojanović s Lirsom ispadaju u drugu belgijsku ligu.

Nenad Milijaš Manisa (Turska) 1.000.000 €
Nenad Milijaš Manisa (Turska) 1.000.000 €

Goran Bunjevčević kao kapiten Crvene zvezde ostvario je milionski transfer u Totenhem, koji je bio dobar za njega i klub.- To je zakon tržišta! Nemam neko logično objašnjenje zašto Zvezdini kvalitetni igrači idu u druge lige. Očigledno je da klub nema rezultat, da ne igra u Evropi. To su osnovni parametri da bi se ostvario veliki i unosan transfer. Kad je moja generacija odlazila, igrali smo jake evropske utakmice, osvajali domaća prvenstva... Dok god Crvena zvezda ne bude igrala neku od grupa Lige šampiona ili Lige Evrope, neće moći dobro da unovči svog fudbalera - jasan je Goran Bunjevčević.

Ðorđe Rakić Ðingdao (Kina) 600.000 €
Ðorđe Rakić Ðingdao (Kina) 600.000 €

Perica Ognjenović je 1999. godine otišao za pet miliona maraka u Real Madrid. Bio je to veliki transfer za crveno-bele. Danas tako nešto spada u domen naučne fantastike.- Celokupni srpski fudbal je u očajnom stanju i onda se to prenosi na transfere. Pogledajte našu reprezentaciju, nema nas na velikim takmičenjima već pet godina. Crvena zvezda nema ozbiljne rezultate u Evropi više od decenije. U našem komšiluku, u Hrvatskoj, bolje se radi, iako im je liga ista kao naša. Reprezentacija im u kontinuitetu beleži dobre rezultate, Dinamo stalno igra u Evropi, a ove godine je i Rijeka napravila rezultat. Mi jedino decu možemo da prodamo napolje, a gotove igrače ne možemo da naplatimo - jasan je Ognjenović.

Perica Ognjenović
Perica Ognjenović

Goran Bunjevčević
Goran Bunjevčević

Danas počinju pripremeDŽONI DOLAZI NA PROZIVKUFudbaleri Zvezde danas će početi pripreme za prolećnu sezonu. Trener Nenad Lalatović u 10 će prozvati igrače, među kojima će biti i povratnici Aleksandar Luković i Dušan Anđelković.Na Marakani će se najverovatnije pojaviti i Nikola Mijailović, iako je Zvezdan Terzić saopštio da je suspendovan. Džoni je poručio da nije dobio nikakav papir i da će, kao i svaki igrač Zvezde, prihvatiti svoje obaveze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track