RADOVAN ĆURČIĆ ZA KURIR: Bio sam kod Vidića, odoh i po Subotića!
Foto: Zorana Jevtic

Intervju, selektor fudbalera Srbije, svestan zadatka u 2015.

RADOVAN ĆURČIĆ ZA KURIR: Bio sam kod Vidića, odoh i po Subotića!

Fudbal -
S Nemanjom sam razgovarao o tome kako unaprediti odnose u reprezentaciji. Krajem januara idem kod Nevena, da vidim kakvi su mu planovi za reprezentaciju

Kada bi nam fudbal napredovao kao karijera Radovana Ćurčića, gde bi Srbiji bio kraj?! Nepravedno žigosan kao klupski trener, koji „parkira autobus na sprat u kaznenom prostoru“, izgrađivao je sa mladom reprezentacijom iz temelja novi imidž dokazujući svima da je i te kako sposoban da pobeđuje i da pri tome ne uskrati navijače za lepotu fudbalske igre.Sa „orlićima“ se u 2014. godini plasirao na završni turnir trijumfima nad Belgijom, Italijom i šampionom Španijom, ali je umesto uživanja u slatkim mukama na EP u Češkoj dobio drugi zadatak, najteži u karijeri - odlazak na EP 2016. godine sa nacionalni timom.- To je najveća sportska želja za 2015. godinu, ali situacija na tabeli pokazuje da nas ne očekuje lagan posao. Svaki meč nosi važnost baraža, a prvi na redu sa Portugalom biće najbitniji jer bi dobar rezultat doneo atmosferu i najavio preokret u kvalifikacijama - priča za Kurir Radovan Ćurčić.Kako provodite ove dane kada je reprezentacija u praznom hodu?- Analiziram igre protivnika, najviše Portugalce, iako me je iskustvo naučilo da sve što se priprema tri meseca ranije treba uraditi uz još dva rezervna plana. Sve zavisi od zdravlja i forme igrača, a do kraja marta i meča u Lisabonu mnogo može da se promeni.Kakve promene očekujete do meča sa Portugalcima?- Postoje problemi sa igračima na određenim pozicijama. Budući da trenutno nisu standardni u svojim klubovima, verujem da bi i reprezentaciji mnogo značilo ako bi im se promenio status.

Možda se nekad i vrate... Nemanja Vidić i Neven Subotić
Možda se nekad i vrate... Nemanja Vidić i Neven Subotić

Da li ste razgovarali sa Nemanjom Vidićem?- Bio sam sa potpredsednikom FSS Savom Miloševićem na sastanku sa Vidićem u Milanu. Više je to bio jedan prijateljski susret i razgovor o tome kako unaprediti igru i odnose u reprezentaciji nego priča o povratku.Da li ste u kontaktu sa Nevenom Subotićem?- Krajem januara planiram susret sa Subotićem da bih iz prve ruke dobio informaciju o njegovim planovima. Namerno nisam želeo da ranijem započinjem razgovore jer želim da se prvo stabilizuje u Borusiji Dortmund posle izlaska iz teške povrede kolena.Koje dileme sada postoje oko sastavljanja ekipe?- Ko će biti taj igrač pored Nemanje Matića u sredini terena - to je jedna dilema. Zbog velike konkurencije kod bočnih ofanzivnih igrača, moraćemo i tu pažljivo da biramo.

Bojan, Kleo...NE ZNAM ŠTA BI KRKIĆ MOGAO DA IGRA KOD NASKako biste reagovali da vam neko zapakuje na poklon za 2015. godinu pristanak Bojana Krkića da igra za reprezentaciju?- Taj momak pokazuje u Premijer ligi zašto su ga stručnjaci odavno proglasili za veliki igrački potencijal. Naravno da bih se obradovao tom poklonu, ali stvarno ne bih voleo da se ta tema dalje razrađuje i širi jer mi njegov status nije poznat i ne znam da li bi mogao da igra nas.Kako vam se čini izjava Klea da bi voleo da igra za Srbiju?- Cenim svakoga ko bi se Srbiji stavio na raspolaganje, ali za njega znam da nema pravo nastupa još dve godine, tako da ga nemam u planovima.

Navikao na pritisak„ORLIĆI“ SU ME OJAČALIDa li vas očekivanja javnosti opterećuju?- Već me je ojačao boravak na klupi mlade reprezentacije. Čak i kada se mislilo da protiv Španije treba izvući samo častan rezultat, da su ulaskom u baraž zadovoljene ambicije, osećao sam pritisak jer sam znao da većina u Srbiji priznaje za uspeh rezultat kojim se eliminiše veliki rival. Ipak, u fudbalu je nezahvalno davati garancije. Ponekad ni veliki rad ne bude dovoljan za pobedu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track