BLOG UŽIVO: Federer upisao 999. pobedu
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Federer upisao 999. pobedu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

00:00 - Iskusni plejmejker pojačao MetalacBivši košarkaš FMP ima veliko iskustvo igranja u ABA ligi, a prošle sezone igrao je za Budućnost i čačanski Borac, u kom je prosečno beležio 16,2 poena, uz 4,5 asistencije po meču.Tokom karijere igrao je za Oldenburg, Nižnij, Himik, Olin i Levski iz Sofije. Njega neće biti u sastavu za susret sa Cedevitom u nedelju.„Protić se priključio ekipi, trenira, ali smatram da još uvek nije spreman za izazove ABA lige. Verovatno će biti u sastavu za meč protiv Partizana sledećeg vikenda, za ovu utakmicu sigurno ne“, rekao je Vladimir Đokić, trener Metalca.

23:30 - Niksi i dalje ne znaju za pobedu, izgubili i od ŠarlotaKošarkaši Šarlota pobedili su na gostujućem terenu Njujork Nikse sa 110:82, u prvom večernjem meču NBA lige. Šarlot je do pete pobede u nizu predvodio Kemba Voker sa 28 poena, iako je igrao samo tri četvrtine, a dobro ga je pratio i Pi Džej Herston sa 15 poena. U redovima Niksa, koji su upisali 15. uzastopni poraz, najbolji je bio Kvinsi Ejsi sa 18 poena. Njujork je i posle ovog meča ostao na samo pet pobeda od početka sezone, a ovo im je bio čak 25. poraz u poslednjih 26 utakmica.

23:10 - Juniori pobedili rukometaše Farska ostrvaJuniorska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Farska ostrva sa 34:21 prvom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.Najbolji u našem timu bio je Aleksandar Radovanović sa osam golova, dok su po četiri pogotka upisala petorica igrač – Mladenović, Rađenović, Đukić, Popović i Sretenović.U poraženom timu, istakao se Roi Berg Hansen sa šest pogodaka.Juniori se nalaze u kvalifikacionom grupi 8 sa selekcijama Grčke i Farskih Ostrva. U nedelju se naša reprezentacija sastaje sa selekcijom Grčke, a samo pobednik grupa izboriće plasman na planetarni šampionat. 22:40 - Mihajlović: Da ispravimo izgubljeno protiv LacijaTrener fudbalera Sampdorije Siniša Mihajlović rekao je da je njegova ekipa protiv Lacija odigrala najgori meč od početka sezone i istakao da će pokušati da poprave utisak protiv Empolija. Sampdorija je u ponedeljak izgubila sa 3:0 od Lacija, a u 18. kolu Serije A dočekuje Empoli. "Sutra moramo da nadoknadimo ono što smo izgubili protiv Lacija. Igrači znaju šta očekujem od njih. Ta utakmica je bez ikakve sumnje bila naša najgora ove sezone. Sve što smo uradili je bilo pogrešno", rekao je Mihajlović za italijanske medije. Meč između Sampdorije i Empolija igra se sutra od 15.00. "Empoli je jedna od ekipa koja igra najbolji fudbal u Italiji, želim da pohvalim trenera Mauricija Sarija za njegov rad", dodao je Mihajlović. Ekipa Siniše Mihajlovića je trenutno šesta na tabeli Serije A sa 27 bodova, dok je Empoli na 13. mestu sa 18 osvojenih bodova.

22:00 - Kristal Palas preokretom do pobede nad TotenhemomFudbaleri Kristal Palasa osvojili su dragocene bodove u borbi za opstanak savladavši kod kuće ekipu Totenhema sa 2:1, u meču 21. kola Premijer lige.Novi menadžer Kristal Palasa Alen Parđu uspešno je debitovao na klupi, a njegov tim slavio je posle preokreta u zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici.Poveo je Totenhem početkom drugog poluvremena, domaćin je izjednačio golom iz penala, a pogodak za slavlje postigao je Pančon desetak minuta pre kraja.Kristal Palas je ovom pobedom pobegao iz opasne zone, dok je Totenhem zastao u borbi za treću poziciju i direktan plasman u Ligu šampiona.

21:20 - Bez pobednika u Malagi i ViguFudbaleri Malage i Viljareala igrali su večeras nerešeno 1:1, a istim rezultatom završen je i drugi meč 18. kola Primere između Selte i Valensije u Vigu (1:1).Valensija je osvojila važan bod i učvrstila se na četvrtom mestu tabele, Viljareal je dva mesta niže, a Malaga sedmoplasirana, dok je Selta preuzela devetu poziciju.

21:00 - Pobede vaterpolista Partizana i RadničkogVaterpolisti Partizana pobedili su u Beogradu Mladost iz Zagreba sa 10:8, dok Radnički iz Kragujevca savladao splitski Jadran sa 10:5 u 11. kolu regionalne Triglav lige. Crno-bele su na Banjici do pobede protiv Mladosti predvodili Ognjen Stojanović sa tri gola i Nikola Jakšić i Gavril Subotić sa po dva gola. Radnički je u Kragujevcu savladao Jadran sa 10:5. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nikola Dedović sa četiri gola, dok je Josip Vrlia‡ dodao jedan manje..

20:30 - Sasuolo i Udineze podelili bodoveFudbaleri Sasuola i Udinezea odigrali su nerešeno 1:1 u prvoj utakmici 18. kola Serije A. Sasuolo je poveo u 15. minutu meča golom Simonea Zaze, a izjednačenje Udinezeu doneo je u 26. minutu Siril Tero. Posle 18 odigranih utakmica Sasuolo je na 10. mestu na tabeli Serije A sa 24 boda, dok je Udineze, koji ne zna za trijumf već četiri kola, na 11. poziciji sa bodom manje. U okviru 18. kola Serije A kasnije večeras se sastaju Torino i Milan.

20:15 - Ferer pobedio Berdiha i osvojio trofej u DohiŠpanski teniser David Ferer trijumfovao je na ATP turniru u Dohi savladavši u finalu Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0 u setovima - 6:4, 7:5.Iskusni 33. godišnji Ferer pružio je sjajnu igru, a čvrst otpor Berdiha konačno je srušio u 11. gemu drugog seta, kada je brejkom poveo sa 6:5 i potom rutinski okončao borbu.Trenutno 10. na ATP listi, Španac je osvojio ukupno 22. titulu u karijeri.Prvi nosilac na turniru, Novak Đoković, debitantsko učešće u prestonici Katara završio je u četvrtfinalu porazom od Hrvata Iva Karlovića.Turnir u Dohi igran je za ukupan nagradni fond od 1,22 miliona dolara.

19:30 - Krka pobedila Igokeu Košarkaši Krke pobedili su u Novom Mestu ekipu Igokee sa 78:67 u utakmici 17. kola Jadranske lige. Malkom Armsted postigao je 19 poena za Krku, dok je najbolji strelac Igokee bio Duško Bunić sa 14 poena.

18:40 - Federer upisao 999. pobeduPobedom protiv Dimitrova, Rodžer Federer je upisao svoju 999. pobedu u karijeri. Sutra će u finalu turnira u Brizbejnu, protiv Raonića imati priliku da proslavi ovaj nesvakidašnji jubilej.

18:00 - Gvardiola demantovao da Bajern kupuje Varana: Naravno da to nije tačnoNa transfer tržištu odjeknula je vest, da će Bajern Minhen kupiti mladog defanzivca Real Madrida Rafaela Varana, toliko snažno da je i strateg Bavaraca Pep Gvardiola morao da je demantuje.Navedeno je da se igračev agent Žorž Mendeš sastao sa trenerom kako bi ugovorio posao, čista izmišljotina ako pitate Gvardiolu.„Novine su takođe pisale da će Sevilja zameniti Matijasa Zamera na mestu sportskog direktora, a on je produžio ugovor. Marka nema moj broj, možda imaju broj Žorža Mendeša. Naravno da to nije tačno“, rekao je Španac.Kada bi svi treneri ovako reagovali na transfer glasine stanje na tržištu bi bilo mnogo jasnije.

17:20 - Frojnd pobedio u letovima u KulmuNemački skakač Zeverin Frojnd pobednik je takmičenja u skijaškim letovima održanog u austrijskom Kulmu u okviru Svetskog kupa. Drugo mesto zauzeo je osvajač novogodišnje turneje "Četiri skakonice" Austrijanac Štefan Kraft, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Slovenac Jurij Tepeš. Frojnd je do druge pobede u sezoni došao letovima od 227,5 i 210 metara, odnosno osvojivši ukupno 420,5 bodova. Drugoplasirani Kraft osvojio je ukupno 394,4 poena, pošto je ostvario letove od 224 i 197,5 metara. Najduži let ostvario je Tepeš, koji je u drugoj seriji napredovao za tri pozicije, nakon leta od 231 metar, dok je u prvoj bio kraći 44,5 metara. On je na kraju osvojio 390,2 boda. Četvrto mesto zauzeo je Slovenac Peter Prevc sa 372,4 boda, peti je bio Japanac Norijaki Kasaji sa 368,4, dok se na šestom mestu našao Norvežanin Rune Velta sa 357,9.

16:45 - Hiršer pobednik veleslaloma u AdelbodenuAustrijski skijaš Marsel Hiršer pobednik je veleslaloma voženog u švajcarskom Adelbodenu u okviru Svetskog kupa. Hiršer je u Adelbodenu došao do 29. pobede u karijeri, a šeste u seozni, pošto je takmičenje završio u ukupnom vremenu od dva minuta, 39 sekundi i 11 stotinki. Drugo mesto, sa sekund i 13 stotinki zaostatka, zauzeo je Francuz Aleksi Panturo, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Norvežanin Henrik Kristofersen. Nemački skijaš Fric Dopfer, koji je posle prve vožnje bio na 13. mestu, takmičenje je zavšio kao četvrti, dok je njegov sunarodnik Feliks Nojrojter sa druge pozicije "pao" na peto mesto. Hiršer u poretku veleslaloma vodi sa 460 bodova, drugi je Amerikanac Ted Ligeti sa 322, dok je treći Panturo sa 310. U generalnom plasmanu Hiršer na prvom mestu ima 776 bodova, prati ga Norvežanin Kjetil Jansrud sa 624, dok je treći Nojrojter sa 442. Takmičenje u Svetskom kupu nastaviće se sutra, kada je na programu superveleslalom u Adelbodenu.

16:00 - Milojević: Zvezda je favorit, ali možemo da iznenadimoTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je Crvena zvezda favorit, ali da veruje da njegov tim može da napravi iznenađenje u predstojećem meču 17. kola ABA lige."Zvezda je definitivno favorit. Imaju sjajnu sezonu. Verujem da je pred nama dobra utakmica i da može da dođe i do iznenađenja. Mi smo u periodu tranzicije, došao nam je Musli, koji je prilično drugačiji igrač od Marelje. Dobro smo trenirali i verujem da možemo dobro da odigramo, pružimo maksimum i vratimo se na pobednički kolosek", rekao je Milojević.15:11 - Boris Butulija izgubio u finalu ITF turniraMladi teniser Boris Butulija igrao je u finalu ITF turnira do 18 godina, koji je održan u Beogradu, iako je pre nekoliko dana proslavio 16. rođendan. Butulija je u finalu ubedljivo izgubio od Bojana Jankulovskog iz Makedonije sa 0:2 (1:6, 1:6). Na istom turniru u ženskoj konkurenciji Olga Danilović (14) je uspela da se plasira u polufinale, iako je igrala u konkurenciji mnogo starijih igračica.

14:37 - Lojcl završio karijeruBivši svetski i olimpijski šampion u ski skokovima Austrijanac Volfgang Lojcl saopštio je danas da je posle 18 godina odlučio da završi karijeru. Lojcl je 2009. godine trijumfovao na turneji "Četiri skakaonice" i zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u češkom Liberecu. Više od decenije bio je član reprezentacije Austrije, sa kojom je na Olimpijskim igrama u Vankuveru 2010. osvojio zlato u timskoj konkurenciji. Prošle godine nije uspeo da se domogne prvih deset takmičar u Svetskom kupu i izbori mesto na Igrama u Sočiju. Sledeće nedelje napuniće 35 godina. 13:58 - Prvi trijumf Poljske u Hopman kupuTeniska reprezentacija Poljske prvi put u istoriji osvojila je Hopman kup u australijskom Pertu, pošto je danas u finalu pobedila selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 2:1. Odlučujući poen Poljskoj doneli su Agnješka Radvanska i Jirži Janovic, koji su u dublu bili bolji od Serene Vilijams i Džona Iznera sa 7:5, 6:3. Prethodno je Radvanska savladala Vilijams sa 6:4, 6:7 (3:7), 6:1, dok je Izner izjednačio protiv Janovica - 7:6 (12:10), 6:4. Hopman kup igra se od 1989. godina, a sa šest titula najuspešnija je reprezentacija SAD.

13:14 - Marin Čilić otkazao Australijan openNajbolji hrvatski teniser Marin Čilić otkazao je učešće na Australijan openu. Razlog za ovu odluku je povreda desnog ramena, koja već nekoliko meseci muči Čilića."Vrlo sam razočaran što moram da objavim da sam otkazao učešće na Australijan openu. Povreda desnog ramena koja me muči već neko vreme i zbog koje sam odustao od nastupa na ATP turniru u Brizbejnu, iz dana u dan je sve bolja, ali još uvek se ne osećam sasvim spremnim za nastup na najvećem nivou", napisao je Čilić na društvenim mrežama.

12:31 - Rukometašice zauzele četvrto mesto na MIŽenska kadetska reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Egipta 15:17 (I 5:6, II 6:4, III 4:7) u meču za treće mesto na Mediteranskim igrama za mlade u Tunisu. Naša kadetska selekcija zauzela je četvrto mesto na MI.

11:54 - Otkazan spust u Bad KlinkerhajmuTrka ženskog spusta u Bad Klinkerhajmu otkazana je danas zbog jakog vetra, saopštili su organizatori. Udari vetra u austrijskom ski centru dostigli su brzinu od 105 kilometara na sat, a otaževajaća okolnost je i visoka temeperatura za ovo doba godine. Bad Klinkerhajm sutra bi trebalo da bude domaćin superveleslaloma. Slovenačka skijašica Tina Maze vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 777 bodova, ispred Mikaele Šifrin iz SAD (545) i Ane Feninger iz Austrije (487).

11:21 - Federer i Raonić u finalu BrizbejnaŠvajcarski teniser Rodžer Federer i Kanađanin Miloš Raonić sastaće se u finalu ATP turnira u Brizbejnu, koji se iga za nagradni fond 439.405 dolara. Federer je u polufinalu pobedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:2, 6:2, dok je Raonić posle velike borbe bio bolji od Japanca Keija Nišikorija sa 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 7:6 (7:4). Federer i Raonić do sada su igrali osam puta i Švajcarac vodi sa 7-1 u međusobnim duelima.

10:53 - Golden Stejt ne zna za preprekuU nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je jutros savladao Klivlend sa 112:94 i stigao do 29. pobede u šampionatu u kojem je doživeo samo pet poraza. Trio Klej Tompson, Stefon Kari i Drejmond Grin postigao je 57 od ukupno 12 koševa "ratnika", a prednjačio je Tompson sa 24 poena. Samo koš manje ubacio je Kari koji je, pritom, imao i deset asistencija, dok je učinak Grina iznosio deset poena, 11 skokova i osam asistencija. Potencijalni srpski reprezentativac Ognjen Kuzmić ovog puta nije bio ni u protokolu za utakmicu. S druge strane Lebron Džejms je propustio i ovaj meč zbog povrede što itekako utiče na rezultate Klivlenda koji je bez Džejmsa odigrao sedam utakmica, a dobio samo jednu! U Džejmsovom odsustvu priliku da se iskažu dobijaju zato drugi, a jutros ju je najbolje iskoristio Džej Ar Smit sa 27 koševa. Četiri manje ubacio je Kajri Irving, dok je Kevin Lav ostvario još jedan "dabl-dabl" učinak - 17 poena i 14 uhvaćenih lopti.Rezultati: Indijana - Boston 107:103 (produžetak), Bruklin - Filadelfija 88:90, Detroit - Atlanta 103:106, Nju Orleans - Memfis 106:95, Oklahoma - Juta 99:94, Vašington - Čikago 102:86, Milvoki - Minesota 98:84, San Antonio - Finiks 100:95, Sakramento - Denver 108:118, L.A. Lejkers - Orlando 101:84 i Golden Stejt - Klivlend 112:94.

10:09 - Troicki u drugom kolu kvalifikacijaSrpski teniser Viktor Troicki uspešno je startovao u kvalifikacijama za glavni žreb ATP turnira u Sidneju, pošto je danas pobedio Španca Enrikea Lopeza-Pereza sa 6:3, 6:4. Njegov naredni protivnik biće 19-godišnji Nikolas Hari iz Čilea, trenutno 221. igrač na svetu. Turnir u Sidneju počinje u ponedeljak i igra se za nagradni fond od 494.310 dolara.

09:26 - Venus Vilijams osvojila 46. tituluTridesetčetvorogodišnja Amerikanka Venus Vilijams osvojila je 46. titulu u karijeri pošto je jutros, u finalu WTA turnira u novozelandskom Oklendu, savladala dansku teniserku Karolinu Voznijacki sa 2:6, 6:3, 6:3. Uz 46 titula u pojedinačnoj konkurenciji, od kojih sedam na Gren slem turnirima, Vilijams je sa sestrom Serenom osvojila i 21 titulu u dublu, što joj je samo od tenisa donelo zaradu od preko 30 miliona dolara. Imajući u vidu tu sumu premija od 43.000 dolara za trofej u Oklendu poslužiće joj kao "džeparac" za dane koji predstoje do prvog ovogodišnjeg Gren slem turnira, odnosno Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu koje počinje 19. januara.

09:15 - Simona Halep osvojila ŠenženRumunska teniserka Simona Halep osvojila je 9. titulu u karijeri pošto je jutros, u finalu WTA turnira u kineskom Šenženu, savladala Timeu Bačinski iz Švajcarske sa 6:2, 6:2, za samo 62 minuta igre. Do 9. titule u karijeri Halep je stigla posle pet mečeva u kojima je izgubila samo jedan set. Da sve bude zanimljivije bio je to prvi set koji je odigrala u Šenženu. Nemica Anika Bek dobila ga je sa 6:4. Preostala dva pripala su Rumunki - 6:4, 6:3.

Pokazalo se da je taj prvi meč u Šenženu bio i najteža prepreka za Halep pošto je preostala četiri meča dobila sa 2:0 u setovima. Najpre Ruskinju Nataliju Vihljancevu, potom Aleksandru Krunić u četvrtfinalu, Kineskinju Ženg Saisai u polufinalu i, najzad, u završnom meču turnira Timeu Bačinski.

Od 500.000 dolara, koliko je iznosio nagradni fond, Rumunki je pripalo 111.163, plus 280 WTA bodova koljima će učvrstiti treću poziciju na rang listi najboljih teniserki na svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track