Seltik šampion Škotske
Foto: REUTERS

Seltik šampion Škotske

Fudbal -
Keltima je ovo 43. titula prvaka Škotske, a put do nje olakšala mu je i činjenica da je Rendžersima zbog stečaja oduzeto 10 bodova

GLAGOV - Fudbaleri Seltika osvojili su titulu prvaka Škotske posle tri godine, pošto su danas ubedljivo savladali domaći Kilmarnok sa 6:0 u utakmici 33. kola nacionalnog šampionata.

"Kelti" sada imaju 18 bodova više od gradskog rivala Glazgov Rendžersa, a do kraja šampiona ostalo je još pet kola.

Seltiku je ovo 43. titula prvaka Škotske u klupskoj istoriji, a put do nje olakšala mu je i činjenica da je Rendžersima zbog stečaja oduzeto 10 bodova.

Ekipu koju sa klupe predvodi Nil Lenon sledeće nedelje očekuje i polufinale škotskog FA kupa protiv Hartsa iz Edinburga.

"Ovo je najlepši dan u mojoj karijeri. Dugo smo čekali na ovaj trofej. Ponosan sam na ekipu, zaslužila je ovaj trijumf. Seltik, bez ikakve sumnje, ima najbolji tim u Škotskoj", rekao je Lenon novinarima posle trijumfa.

Seltik će u sledećoj prvenstvenoj utakmici dočekati Rendžerse, ali je fudbalski savez Škotske saopštio da neće na tom meču "Keltima" uručiti šampionski trofej, kako se ne bi dodatno podizale tenzije među navijačima dva kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track